Un câine tuns suferă de cald mai mult decât unul cu păr lung

Un câine tuns suferă de cald mai mult decât unul cu păr lung
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul început săptămânile trecute cu privire la îngrijirea animalelor de companie în această perioadă cu temperaturi ridicate.

Atenţie la arsurile solare!

Nu e deloc o glumă, şi câinii pot suferi, la fel ca oamenii, de arsuri solare. Potrivit chinologilor, câinii cu părul scurt sau cei tunşi suferă mai mult din pricina soarelui decât cei cu blana lungă. Motivul? Secreţiile specifice ale pielii formează un fel de peliculă care protejează câinele de expunerea directă la razele soarelui. De exemplu, potrivit crescătorilor de câini, bull terrierul alb necesită o atenţie deosebită, pentru că este predispus arsurilor solare. Cea mai sigură metodă de prevenire a dureroaselor leziuni este să evitaţi plimbările în timpul orelor caniculare.

De asemenea, este înţelept să ungeţi vârful urechilor şi nasul câinelui, dar şi porţiunile neacoperite de păr cu o cremă protectoare sau cu ulei de gălbenele, iar daca ieşiţi împreună la iarbă verde sau pe plajă, aveţi grijă ca animalul să stea la umbră.

Nu este deloc indicat să folosiţi un produs cosmetic de protecţie solară din cele pe care le utilizaţi dumneavoastră sau copiii. Este posibil ca anumite substanţe să fie dăunătoare animalului, de aceea cereţi sfatul medicului sau căutaţi în petshopuri produse care să protejeze pielea câinilor tunşi foarte scurt sau a celor fără păr.

Crescătorii şi comercianţii de produse destinate animalelor de companie afirmă că Epi-Pet Sun Protector este aprobată şi sigură şi poate fi folosită pentru câini şi cai. Aveţi grijă că şi pernuţele câinilor pot suferi, de asemenea, arsuri, dacă aceştia merg pe betonul încins sau pe nisipul fierbinte al plajei!

Citit 1484 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 14:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.