Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Românii sunt invitați să propună nume pentru exoplaneta XO-1 b și pentru steaua pe care aceasta o orbitează, XO-1, aflat la 536 de ani lumină, în constelația Corona Borealis (Coroana Boreală), în cadrul unei campanii care marchează centenarul Uniunii Astronomice Internaționale şi la care participă aproape o sută de țări. Apelul pentru aceste două obiecte spațiale rezervate României este deschis tuturor până pe 5 octombrie. Propunerile pot fi trimise de o singură persoană sau de grupuri (clase de elevi, cluburi de astronomie). Dintre acestea, vor fi selectate maximum 12 propuneri valide, care vor fi supuse la vot în perioada 12 - 31 octombrie. Propunerea clasată pe primul loc împreună cu alte două de rezervă vor fi trimise Comitetului Internațional al UAI, care va publica numele alese pe 15 decembrie.

Pentru a fi valide, numele propuse trebuie să fie de 4-16 caractere, formate dintr-un singur cuvânt, dacă este posibil, pronunțabile (în orice limbă), fără caracter ofensator. Nu sunt permise nume de animale de companie, nume comerciale, nume de persoane care sunt decedate de mai puțin de 100 de ani.

Citit 794 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2019 17:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro