Viceprimarul Picu, spre Cotroceni. PAMFLET
Foto: TRUCAJ

Viceprimarul Picu, spre Cotroceni. PAMFLET
BOMBĂ. Galațiul, în mod surprinzător, are candidat la președinție. Picu nu zâmbește în poza de candidat la președinție, dar promite că ne va fi un PICU mai bine
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu curajul de a se lua la trântă din punct de vedere electoral cu Klaus Iohannis, Dan Barna, Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu ar trebui să fie subiectul cu adevărat șocant. Cine îl cunoaște pe Picu Apostol Roman în țară și de ce ar avea el de suferit în cazul unui eșec? Baiul e altul: omul său de nădejde ne spune că, și dacă ar câștiga Președinția României, gălățeanul ar renunța la mandat în primăvara lui 2020!

Buturuga strikes again

La asta nu se aștepta nimeni, chiar dacă indivizi precum Alexandru Cumpănașu, un erou negativ al Cazului Caracal, or Cătălin Berenghi, din partea Partidului Dac, sunt poate mai puțin îndreptățiți să spere că vor ajunge numărul 1 în România. Este oficial: viceprimarul municipiului Galați, un pretendent de carieră la fotoliul de edil-șef al orașului de la Dunăre, și-a anunțat candidatura pentru Cotroceni. Roman Apostol Picu, o figură pitorească a locului, și-a angajat o importantă echipă de campanie, și-a pregătit și afișul care va fi aruncat în primă instanță în social-media și afirmă că este pregătit sufletește să răstoarne carul mare. Și nu e vorba de o remarcă astronomică a buturugii mici de care era să se împiedice ditamai Consiliul Local Galați. Problema a fost rezolvată după ce un post de viceprimar i-a fost oferit în urma unor negocieri neașteptat de dure.

L-au votat neamurile. Aproape toate

Încurajat de scorul de la alegerile europarlamentare din primăvară, atunci când partidul din care face parte, UNPR, a strâns 0,60 la sută din sufragii, Picu, fost conducător al Cantinei de Ajutor Social (precizarea este importantă mai ales pentru gurile rele care vor să afle de la candidați ce-i mână în luptă, de ce se bagă într-un asemenea challenge), trage aer în piept și o spune răspicat: „Se poate, nimeni nu-i dădea nicio șansă nici lui Klaus Iohannis în 2014, dar au intervenit anumite forțe și s-a întâmplat ce nu spera nimeni. Rezultatul de la europarlamentare n-a fost rău deloc, cu puțin noroc aș fi putut prinde un post de parlamentar la Bruxelles, doar eram al optulea pe listă.” De unde atâta optimism la vicele dunărean? A aflat, se pare, că a primit voturi de la aproape toate neamurile, o performanță, trebuie să recunoaștem, pentru orice politician de apă dulce.

„Aș avea și eu de pierdut”

Totuși, povestea acestei candidaturi este măcar suspectă, întrucât apropiații lui Picu Apostol Roman ne-au livrat o variantă aparent absurdă. Ne așteaptă un an 2020 groaznic, în eventualitatea în care viceprimarul ar câștiga scrutinul prezidențial. Romeo Marin, mâna dreaptă a temerarului de Covurlui, actualmente director la Zona Liberă Galați, susține că Picu își dorește enorm să-i bată pe Iohannis, Barna și Mircea Diaconu, dar că, indiferent de rezultat, el va renunța la scaun pentru a deveni primarul Galațiului în primăvara anului următor. „Tot încerc să-l conving că nu așa se face politica la nivel înalt, dar el nu și nu, vrea la Primărie, mai ales de când funcționează sediul nou. Vă dați seama, aș avea și eu de pierdut dacă am reveni acasă, că mi-a promis postul de șef de cancelarie la Cotroceni”, dezvăluie locotenentul prezidențiabilului dunărean.

Candidatura-vura

Pamflet în versuri

Vorba unui Ziarist de Submarin Cosorescu

duhoarea din autobuz

te păleşte din toate direcţiile, fără nici un pic de milă,

ca un proiectil de fragmentare – 

te lasă fără cuvinte, fără vedere, fără auz – 

e cea mai clară miasmă mobilă,

e cea mai crudă şi cea mai coaptă amestecare

între râgâiala de rachiu şi ceapă, usturoi şi deodorant,

dar, mai ales, pestilenţa împrăştiată constant/delirant

de goblizanii/sfrijiţii cu şlapi şi papuci – 

nişte nesimţiţi profunzi, nişte şmecheri sub/titraţi – 

de-ţi vine s-o tuleşti, să-ţi iei sama şi să te tot duci

dintr-astă scârbelnică rânduială re/numită democraţie

umplută cu fanţi de cartier, cu imbecili tatuaţi,

cu paţachine şi analfabeţi – 

vorba unui ziarist: „DACĂ VOI NU MĂ VREAU, EU VĂ VREŢI”

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

(ultrascurte) Pe Durbi l-a întrebat cineva?

* Subprefectul județului, Mihai Manoliu, le-a povestit vecinilor de stradă că este tot mai tentat să lase funcția de adjunct al lui Dorin Otrocol pentru a-l schimba pe Iohannis. Ideea sa nu e tocmai întâmplătoare: ALDE, formațiunea care l-a propus în acest post, a plecat de la guvernare, așadar avocatul care a condus și Poliția Locală va avea nevoie în curând de un loc de muncă.

* Genica Totolici, fost director general la Transurb, a ieșit din lumina reflectoarelor odată cu retragerea la „depou”. Doamnei i s-a propus intrarea în competiția în care se află deja alte două femei, însă nu a luat o hotărâre în acest sens. Se aude că ar refuza candidatura dintr-un singur motiv: dacă-i va plăcea, ar suferi enorm după cei cinci ani de mandat. E obișnuită să stea în post mai bine de un deceniu.   

* Pe Eugen Durbacă l-a întrebat cineva dacă nu i-ar surâde o asemenea oportunitate? Ion Iliescu și-a încheiat ultimul mandat la 74 de ani, or Giani abia a împlinit 76 de primăveri. Ar merge de minune o benzinărie plantată în fața Administrației Prezidențiale.

* Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa ar avea mai multe șanse decât premierul Viorica Dăncilă de a ajunge numărul 1 în stat. Îl recomandă, înainte de boacăne, frizura care l-ar așeza în rândul oamenilor puternici, gen Donald Trump sau Boris Johnson.

Mandat Naibii

(soluție) Street Food by Muntenia Nord

Paranghelia din Grădina Publică, Street Food Festival (foto), va continua și în săptămânile următoare. Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord anunță întreruperea alimentării cu energie electrică în tot orașul, iar situația ar deveni dramatică fără mâncare la botul calului. „Montăm și câteva tonomate, să-și poată plăti oamenii taxele și impozitele. E vina noastră că nici la Trezorerie nu va fi electricitate?”, a explicat primarul Ionuț Pucheanu.

Festivalea Plângerii

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3671 ori Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2019 01:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.