Cinci poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii

Cinci poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii

Doar în cazul în care medicul nu vă interzice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Femeile pot avea o viaţă sexuală activă şi în timpul sarcinii. Dacă medicul nu îţi interzice specific anumite lucruri, există multe poziţii pe care le poţi încerca în această perioadă, potrivit clicksanatate.ro.

De-a lungul perioadei de sarcină, nivelurile de estrogen şi de progesteron cresc, ceea ce înseamnă că vor creşte şi lubrifierea vaginală, şi sensibilitatea sânilor. Această situaţie contribuie la creşterea plăcerii în timpul actului sexual. Multe poziţii sunt sigure în timpul sarcinii, dar este bine să ţii cont că, după săptămâna a 20-a, este recomandat să nu mai stai pe spate. De asemenea, celulele cervixului sunt mai sensibile în timpul sarcinii, deci nu intra în panică dacă sângerezi puţin după contactul sexual.

Foarfeca

Această poziţie este foarte bună pentru primul trimestru al sarcinii, când încă poţi sta pe spate fără probleme. Aşază-te pe pat întinsă pe spate, în timp ce partenerul stă cu faţa la tine. Ridică piciorul drept pe umărul lui, în timp ce piciorul lui drept va sta peste umărul tău stâng.

Doggy style

În trimestrul al doilea de sarcină, specialiştii îşi dau acordul pentru „doggy style”, o poziţie extrem de satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Aşază-te în genunchi şi sprijinită pe palme, în timp ce partenerul vine în spatele tău. Din această poziţie, el îţi poate stimula şi manual clitorisul, pentru un plus de plăcere.

Broasca

Asemănătoare cu "doggy style", broasca este potrivită tot pentru trimestrul al doilea de sarcină. Îţi dă ocazia să te simţi bine şi să nu faci mare efort fizic în acest timp. Aşezată în genunchi, iar în loc să te sprijini pe palme, apleacă-te mai mult în faţă şi stai pe coate, privind înainte sau cu capul aşezat pe pat, între mâini.

The Hot Seat

Tot în trimestrul al doilea de sarcină poţi încerca poziţia "The Hot Seat". Partenerul se aşază pe un scaun, iar tu stai în braţele lui, cu spatele la el. Din această poziţie, mâinile lui sunt libere să îţi stimuleze sânii şi clitorisul.

Linguriţa

O poziţie potrivită pentru trimestrul al treilea al sarcinii, pentru că eliberează presiunea pusă pe spate şi pe uter, linguriţa este recomandată şi pentru că nu presupune o penetrare atât de adâncă precum altele şi deci nu există şansa să devină inconfortabilă. Aşază-te în pat pe o parte, cu genunchii uşor îndoiţi; la fel şi partenerul, care te va penetra din spate.

Citit 1116 ori Ultima modificare Vineri, 25 Octombrie 2019 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.