Andreea Ignat a făcut din Galaţi capitala dansului (FOTO)

Andreea Ignat a făcut din Galaţi capitala dansului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ajuns la a opta ediţie, "Galatz Fest Dance" a transformat din nou oraşul nostru într-o adevărată capitală a dansului. A fost, după cu am aflat de la artista Andreea Ignat, un concurs plin de culoare, plin de energie, un show perfect în care au evoluat aproape o mie de dansatori, dar în care mai presus de toate a câştigat arta dansului! Pe scurt, un succes.

„Ne-am propus de la an la an ca «Galatz Fest Dance» să devină un brand al oraşului şi totodată o competiţie recunoscută în lumea dansului. Şi iată că, pentru al doilea an consecutiv, putem afirma cu tărie: «Pentru o zi, Galaţiul a devenit capitala dansului»”, ne-a declarat principala "vinovată" pentru organizarea în oraşul nostru a acestui festival, artista Andreea Ignat.

După două luni de pregătiri şi peste zece ore de dans, bilanţul evenimentului găzduit de oraşul nostru a fost uimitor. Şi asta pentru că, deşi are la bază principiile unui concurs de dans, "Galatz Fest Dance" este gândit ca un show dominat de carisma dansatorilor şi de frenezia susţinătorilor, a galeriei fiecărui club. "Este o competiţie atipică, în care fiecare dansator care evoluează pe scena ridicată în Sala Sporturilor trebuie să se simtă un adevărat artist, să lase emoţiile în backstage şi să dea tot ce are mai bun din el. Iar în 2019 asta s-a văzut clar", spune Andreea Ignat.

Marii câştigători

Misiunea juriului format din Bursucu', Istvan şi Virgil, profesionişti ai dansului cu studii aprofundate în domeniu, a fost de a departaja dansatori foarte buni de dansatori excelenţi.

Marele trofeu de 400 de euro a fost câştigat de Şcoala de dans "Monique" din Bârlad, Premiul pentru cel mai bun dansator a ajuns la Bianca Mândescu, de la Şcoala de dans "Acs Double D" Bucureşti, iar Premiul pentru cel mai original coregraf, la Alice Viviana Ţocu, de la Şcoala de dans "AliceGym" Iaşi.

„Cam despre asta a fost vorba la «Galatz Fest Dance», despre un nivel foarte ridicat al cluburilor participante, o competiţie cu un nivel la care, ca să fim sinceri, nici noi nu ne aşteptam, dar pe care vi l-am promis încă de anul trecut.

Unele dintre cele mai bune cluburi din ţară şi din Republica Moldova s-au întrecut la Galaţi pentru a câştiga Marele Trofeu şi asta nu face decât să ne încurajeze să ducem mai departe tradiţia şi să transmitem că vă aşteptăm cu drag în 2020, la ediţia a noua”, spune Andreea Ignat. Artista a ţinut să mulţumească tuturor şcolilor participante pentru munca depusă, Fundaţiei Sportul Gălăţean şi sponsorilor pentru sprijin, dar şi staffului GFD pentru implicare şi determinare.

Citit 3377 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 00:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.