Urşii au intrat în semihibernare

Urşii au intrat în semihibernare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iarna nu-i ca vara nici pentru animalele de la Grădina Zoologică. Pe o iarnă extrem de geroasă, aşa cum este anul acesta, angajaţii secţiei Grădina Zoologică a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii veghează atent ca vieţuitoarele din Pădurea Gârboavele să aibă tot ce au nevoie.

„Fiecare specie are un tratament special, aşa cum se întâmplă, de obicei, în fiecare iarnă, chiar dacă de data aceasta a fost, într-adevăr, mai ger”.

„Animalele au adăposturi sau refugii încălzite, aşternuturi cu paie şi  regimul furajer obişnuit pe timp de iarnă, aşa că nu suferă din cauza frigului”, ne-a declarat Florin Matei, responsabil relaţii mass-media.

La Grădina Zoologică din Galaţi trăiesc struţi, cerbi carpatini, cerbi lopătari, mufloni (strămoşii oii domestice), cai arabi, ponei, măgăruşi, urşi bruni, lei africani, tigrul siberian, lupi, dar şi broaşte ţestoase, porumbei, iepuri, o vulpe roşcată, un bursuc, ulii porumbari, berze, păuni, fazani argintii, bibilici, prepeliţe, raţe şi gâşte.

Şi tigrii siberieni stau la căldură

Chiar dacă numele îi fac să pară invincibili în faţa frigului, nici tigrul siberian, nici ursul brun nu au fost trataţi cu mai puţină atenţie. Şi o specie, şi alta stau bine-mersi în adăposturile încălzite printr-un sistem special.

Urşii au intrat chiar într-o stare de semihibernare. „Tigrii siberieni nu au probleme cu temperaturile joase, dar cei de la zoo, fiind crescuţi în captivitate, nu au aceeaşi rezistenţă ca cei din libertate. De aceea trebuie să le asigurăm aceste condiţii pe timp de iarnă”, a mai spus Florin Matei.

Cu siguranţă, condiţiile, indiferent de anotimp, se vor îmbunătăţi, atingând standardele europene, după ce Grădina Zoologică va fi modernizată prin proiectul transfrontalier implementat de Consiliul Judeţean Galaţi.

Până atunci, vieţuitoarele aşteaptă vizitatori, de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10,00 – 18,00.

Totuşi, nu e garantat că urşii bruni se trezesc din hibernare sau că ceilalţi locatari ai grădinii ies din adăposturile lor călduroase numai ca să-şi primească oaspeţii…

Explicaţii foto:

1 - Urşii de la zoo visează că mănâncă

2 - Nici măcar tigrii siberieni nu sunt privaţi de căldură

Citit 701 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.