Resetare | Galațiul devine peste noapte un pol de putere. Videochatul salvează România

Resetare | Galațiul devine peste noapte un pol de putere. Videochatul salvează România
Gălățenii așteaptă ore în șir pentru a susține un interviu de angajare la un studio de videochat din oraș: se lucrează din sufragerie, banii vin direct pe card, deci nu e pericol de contaminare, iar economia rămâne în picioare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Este arhicunoscută forța municipiului nostru în branșa chatului făcut de la distanță: se spune că aceasta a fost singura șansă a Galațiului, după ce combinatul siderurgic și-a pierdut influența asupra zonei. Porto Franco se transformă, redevine pion principal pe harta economică, chiar dacă vom schimba o consoană din titulatura care i-a făcut cinste.

Se lucrează de la domiciliu

Poate că ați văzut ieri cozi kilometrice la magazine, supermarketuri sau simple chioșcuri de cartier. Aparent, oamenii își fac provizii, de ca și cum sfârșitul lumii ar trece mai întâi prin stomac. Nici vorbă, te lasă în prealabil să te chinui. De fapt, românii, și în special gălățenii, își caută cu disperare locuri de muncă, virusul importat din China având implicații serioase la nivel economic. Cu această ocazie, va fi relansată o industrie privită până acum cu neîncredere, cu suspiciune, deși această branșă a lucrat mereu în condițiile promovate de autorități încă de săptămâna trecută. Lucrul la domiciliu și ieșirea din casă cât mai puțin posibil, eventual când nu e mai nimeni pe stradă. Și nu neapărat de rușine, e chestiune de program.

Ștergerea istoricului, din browser

Când v-ați întâlnit ultima dată la alimentară sau la aprozar cu starleta de videochat la care aveți abonament, ca la Netflix sau HBO Go? Desigur, nimeni nu recunoaște, însă luna martie a anului 2020 reașează lucrurile. Ai noștri ca brazii caută un loc de muncă la un studio de videochat, întreprinderile de profil oferind cel mai sigur și mai profitabil job. Deja se prestează de la domiciliu, după intrarea în vigoare a stării de urgență. "Ne-am trimis angajații acasă, dar au internet bun și la domiciliu, în plus fiecare și-a amenajat un studio în sufragerie. Se folosește mult spirt, apoi se șterge istoricul conversațiilor, din browser", ne-a povestit managerul unui studio care activează în mediul online.

"Nu se mai cumpără tablă"

Am stat de vorbă cu unii dintre concitadini, panicați de faptul că slujbele actuale vor fi pierdute din cauza crizei mondiale provocate de coronavirus. "Dragă, de mult am auzit sloganul ăsta, că online va fi mereu simplu, nici nu știu de unde e, dar iată că acum i se dovedește utilitatea", ne-a declarat domnul Popescu, inginer la combinatul Libery Steel. "Cine să mai cumpere tablă? E criză, dar la stat de vorbă pe internet e toată lumea", a adăugat el, în vreme ce doamna Ionescu, vânzătoare la un magazin de lenjerie intimă, a aplicat mai mult de gura celor dragi pentru un post de model de videochat. "Șeful mi-a zis să rămân acasă până pe 31 martie, că dantela nu se mai caută acum. Văd că sunt salarii bune la studiourile astea, cine știe ce trebuie să fac? Am un pic de accent de Galați, care nu e nici de moldoveancă, nici de munteancă. Mă rog, sper să mă accepte", s-a destăinuit contribuabila nevoită să apeleze la reconversia profesională.

Onlinele mereu învinge

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului...

De astăzi, șoferii Transurb nu vor mai vinde bilete pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Stai, așa, tinere să urc și eu! Am auzit că șoferii nu mai dau bilete, deci cred că se va merge gratis cu autobuzul. Ce poate fi mai frumos decât să călătorești fraudulos pe vremea pandemiei?

...vocea politicianului

Prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu, susține că orașul nu va fi închis, în ciuda bârfelor din ultima perioadă.

Dacă doriți, se poate spune într-un fel că ne-am izolat, dar numai față de Brăila. E de ceva vreme deschis "Mec" și la ei, deci nu se mai fac cozi la noi.

Depozitele de materiale, pe plus

* Vom avea cu adevărat probleme dacă într-un asemenea studio vor fi înregimentați și salariații de la Ecosal. Sau poate numai unii dintre ei. După deblocarea situației, cine va mai strânge gunoiul, cine va mai mătura străzile? Ar trebui să intervină Prefectura.

* Depozitele de materiale de construcții vor prospera: orice angajat al multinaționalelor de parleală pe internet trebuie să-și amenajeze studiourile de acasă, fie din dormitorul mic sau de la bașca de pe palier. E nevoie de polistiren, PVC, var, gleturi și de toate celelalte. Până la urmă, nu va mai da nimeni faliment, doar ne reinventăm.

* Se zvonește că și unii dintre politicieni, amenințați de Covid-19, așa cum s-a văzut zilele trecute, și de faptul că ar putea rămâne în afara listelor electorale, ar fi tentați să apeleze la un asemenea serviciu. Unii își vor lăsa mustață, alții se vor vopsi. Ca să nu fie recunoscuți.

* De asemenea, din mediul bugetar vor evada multe persoane. Oricine poate anticipa că se va lăsa cu multe concedieri: de ce să-ți fure locul de muncă din studio un fraier care a tras în mediul privat? Ați anticipat corect, se va intra inclusiv pe pile în industria online. Cu alte cuvinte, nici aici nu se va mai pune preț de profesionalism. Păcat!

Videochata lu’ Piți

Arestat sau autoizolat la domiciliu?

De asta avea nevoie Galațiul acum! Un comisar şef din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi, Mitică Petcu, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), apoi a fost plasat în arest la domiciliu. Petcu este acuzat de procurorii anticorupţie de comiterea a 13 infracţiuni de luare de mită. Un fâs! Polițistul, ajutat de măsurile autorităților luate în contextul coronavirusului, și-a informat familia că este doar autoizolat, ca să nu-i "tușească" și pe alți colegi implicați.

Virus Captivus

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 8347 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 13:13

Mai multe din această categorie: