„OZN-urile” din Galați au un succes nebun. Și Metallica a filmat la Pasajul „Dunărea” (PAMFLET)

„OZN-urile” din Galați au un succes nebun. Și Metallica a filmat la Pasajul „Dunărea” (PAMFLET)
Trujillo, Ulrich, Hetfield și Hammett (starurile Metallica), în fața pasajului din Centru
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Care Preda, ce Charlene? Primii care au tras de zor cadre în buricul târgului gălățean sunt hard-rockerii de la Metallica. Fotografia alăturată vorbește de la sine.

De nu s-ar mai infiltra apa…

Artistul local Vali Preda, promovat săptămânile trecute de cotidianul nostru, cu ocazia ridicării pe Youtube a unui videoclip înregistrat în pasajul de lux din centrul Galațiului, părea să fie deschizător de drumuri pe o nișă bine văzută. Ulterior, o artistă căreia i se spune spune Charlene ne-a atras atenția că bifase deja acest must-have al cantautorilor români. Domnișoara are și dovada faptului că a filmat în vară o piesă cover care se bucură de aprecierile internauților. Dacă Primăria Galați rezolvă problema infiltrărilor de apă din zonă, ne putem aștepta și la apariția unor vedete din străinătate. Se pot caza în zonă, multe hoteluri le stau la dispoziție, și pot trage câte duble doresc, mai ales după ora 23, când ieșirea pe străzi este restricționată.

Materialul e în lucru

De fapt, e nevoie de o precizare: și alte staruri pot ajunge la Galați ca să-și facă treaba, deoarece există deja un nume uriaș care a trecut pe la noi. Avem argumentul, o fotografie făcută în luna august, pe partea cu Romarta: arhicunoscuta trupă americană Metallica a filmat câteva zile aici pentru un nou album și se pare că va reveni cu alt prilej. “E adevărat, n-am fi vrut să dăm publicității acest anunț acum, deoarece materialul este încă în lucru. În 2021 vom lansa noul album Metallica și avem două videoclipuri trase la pasajul Dunărea. A fost o nebunie curată, felicitări municipalității dumneavoastră, așa pasaj n-am mai văzut în altă parte”, ne-a declarat impresarul artiștilor de peste Atlantic.

Impresionați de numele străzilor

Reprezentantul vedetelor care în 2019 au concertat pe Arena Națională susține că întâmplător au descoperit obiectivul care devine pilon al noului material discografic. “Ne uitam pe Internet și am găsit o fotografie din România cu un schelet metalic pe care urmau să fie puse niște geamuri. Am crezut că se ridică vreo scenă futuristă aici, altfel nu-i puteam spune. Am contactat Primăria Galați, ne-a dat repede acordul și am venit ca să filmăm”, a adăugat managerul lui James Hetfield, Lars Ulrich și al celorlalți rockeri. “Ne-a atras și faptul că Google ne-a tradus numele câtorva străzi de la voi, e vorba de Oțelarilor, Siderurgiștilor și Furnaliștilor. E oraș de metale grele, cum am spune noi. Rock on!”, ni s-a destăinuit impresarul.

Trăiește Videoclipa

Pamflet în versuri

NESIMŢITUL PROFESIONIST de Submarin Cosorescu

Strident în vorbit şi în ţoale, stă strâmb/ şi clefăie gumă

şi sparge seminţe şi scuipă pe jos/ şi-njură şi spune:

eu sunt invincibil, imun la bun simţ,/ eu sunt o huidumă,

eu semăn leit cu babacul meu dur/ şi plin cu lacune!

Discipolii mei mă adoră în grup/ şi-ascultă de mine:

i-nvăţ fofârlică, i-nvăţ bambilici,/ i-nvăţ să ajungă

emfatici, gunoaie ilustre, hilari,/ scârbavnici, suine -

le-arăt fofilare, le-arăt cum să stea/ departe de muncă!

Noi suntem o şleahtă de fanţi instruiţi/ în şcoala de lene,

râvnim sfere nalte, visăm caviar,/ dăm ghes devorării

a tot ce înseamnă cinstit şi curat,/ suntem fenomene

de tip democratic, pândim numai fast/ pe caprele ţării!

 

Da, sunt nesimţit de profesie, n-am/ niciunde vro treabă,

dar am treabă mare şi mică pe drum,/ am voie şi vrere

s-o fac pe deşteptul, acu şi aici,/ da-s tâmp şi-s podoabă,

cresc mare şi jur să prăsesc (negreşit!!!)/ cocliţi, hahalere!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Basistul, confundat cu Șeicaru

* Este surprinzător faptul că starurile rock din America au obținut ca bătând din palme aprobarea Primăriei pentru a filma la un obiectiv proaspăt inaugurat. Se pare, totuși, că nimeni nu s-a uitat cu atenție pe solicitare: era campanie electorală pentru locale.

* Se zvonește că basistul trupei, mexicanul Robert Trujillo (primul din stânga, în fotografie), ar fi fost văzut pe scările sediului din Domnească al municipalității. El încerca să obțină avizul, moment în care a fost reperat de directorul executiv al administrației locale, Cristian Ochiu. “Domnu’ Șeicaru (n.r. - Vasile Șeicaru, cantautor gălățean de folk), dumneavoastră? Cu ce vă putem fi de folos? Dar ați mai întinerit, arătați grozav”, l-ar fi cocoloșit Ochiu, luându-i solicitarea pentru ștampilare.

* În serile în care s-a cântat la maximum în “OZN-urile” din centrul orașului, cetățenii din zonă au sunat de mai multe ori la 112. La celălalt capăt al firului li s-a oferit un răspuns deja clasic: “N-ați sunat pentru Covid? Ne pare rău, încercați poate la anul!”

* Într-o dimineață, băieții de la Metallica au intrat foarte greu în pasaj din cauza cozii interminabile de la Taxe și Impozite.

Orașul de Folk

Pungașii caută AUR în Galați

După ce Biroul Electoral Central a anunțat că județul Galați va avea doi deputați din partea formațiunii-revelație AUR, aceștia fiind medicii Sorin Titus Muncaciu și Lilian Scripnic, mai mulți rău-făcători din urbe își fac planuri de asediu. “La cât de multe îi lipsesc acestui oraș, că e sărăcie lucie, n-avem voie să ignorăm numele de AUR. Nu se poate să nu găsim acolo măcar o mină de antracit sau de cupru. Dar nu știm încă unde e sediul acestui partid. Trebuie căutat!”, s-ar fi sfătuit ei pe un grup de WhatsApp.

Epoca de Bronx

CITEȘTE ȘI: Sidexul, vândut prin Black Friday. Sau alte postări din aceeași categorie, PAMFLET

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6803 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:52

Mai multe din această categorie: