Moș Crăciun a votat pentru PSD. Pamflet

Moș Crăciun a votat pentru PSD. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Ajun de Sărbătoare, în ciuda știrilor care stârnesc furia publică, ne putem calma: am aflat cine a ridicat mâna în locul consilierului local PSD. Ne mirăm că n-au intrat și renii în cadru pentru a ne merge mai bine în 2021.

Momentul incredibil

Nu-i așa că vi s-a pus un nod în gât după ce ați aflat din "Viața liberă" că în locul consilierului local PSD Gheorghe Bezman a votat altcineva, preț de 27 de minute? S-a întâmplat în cea mai recentă întrunire a Consiliului Local Galați, ultima ședință ordinară pe anul 2020, desfășurată online. Declarațiile post-factum sunt încă ambigue, întâmplarea fiind ieșită din comun: se vede clar pe înregistrarea prezentă pe pagina de Facebook a Primăriei Galați cum Bezman părăsește la un moment dat cadrul, iar în locul său apare alt chip, cu mască, gata să ridice mâna pentru a vota proiectele aflate pe ordinea de zi. Și a fost eficient din cale-afară. A fost de acord cu zece puncte!

Și urmările sale

Am încercat să-l contactăm pe consilierul social-democrat care a permis o asemenea năstrușnicie, o ilegalitate, în definitiv, însă n-am avut sorți de izbândă. Să fi fost șoferul domnului Bezman, vreun om de casă/curte, un nepot sau vecinul aflat în acel moment în vizită? Autoritățile anunță rece că analizează fapta, dar este posibil ca ancheta să demareze cu adevărat după Anul Nou, în miros de sarmale, salată de boeuf și ciorbă de burtă. Carevasăzică, fără eficiență, mai mult de complezență. Pagina de Pamflet a principalului cotidian din județul Galați, neastâmpărată din fire, are câteva zile de nesomn și de săpat continuu, iar astăzi vine cu o concluzie uluitoare.

Istoricul ne-a scos la lumină

În locul lui Gheorghe Bezman, la ședința din 17 decembrie a CL Galați a votat însuși Moș Crăciun, iar în fotografie se observă zâmbetul șăgalnic al personajului de poveste. Să fi fost o farsă a consilierului PSD sau chiar a partidului care beneficiază de majoritate în forul local? Și, totuși, de ce Spiritul marii sărbători de final de an a votat inclusiv majorarea impozitelor şi a taxelor locale pe 2021? "Vă spun eu de ce Moșul a hotărât să intre în rândul politicienilor și să voteze tot felul de lucruri nepopulare. Pentru că Galațiul, în ultimii 30 de ani, a crezut prea mult în Moș Crăciun, lăsându-se exclusiv în baza lui", ne-a oferit soluția un istoric dunărean aflat în trecere pe la Mica Publicitate, pentru a da un anunț la rubrica "Diverse".

Santa și Costel

Copitații ne-au stricat străzile

* Ca în anii trecuți, putem vorbi despre un transport public local care uneori pare să aibă locul bine stabilit în folclorul fixat în conștiința cetățenilor chiar de către Moșul din Laponia. De aici și expresia "Transportul aventurii și-al lui Moș Crăciun". Ho, ho, ho!

* Podul peste Dunăre (de la Brăila, ca să nu avem discuții) este aplaudat de stăpânul renilor, însă ne putem aștepta ca Grinch, creatura lipsită de empatie, să-și bage coada. Deși pare să fie implicat sută la sută în proiect: cum să mai circuli cu bacul pe bătrânul fluviu și în mileniul al III-lea?

* Se simte, pe de altă parte, că făptura ghidușă deja circulă pe bulevardele municipiului reședință de județ. Poate pentru a-și actualiza baza de date, adresele etc. Cum ne-am dat seama? Au apărut multe gropi în asfalt, iar vinovați nu pot fi decât copitații care-i trag sania. Ar fi trebuit să umble la nenorocitele de potcoave înainte de a intra în oraș.

* Am fi vrut să scriem două rânduri și despre fostul viceprimar Picu Apostol Roman, mai ales că e o rubrică specială, săltăreață, de Moș Crăciun. Totuși, se pare că darurile au venit mai devreme pe adresa domniei sale, doar n-o să credem că țintea cu adevărat la postul de primar al Galațiului.

Mersul Renurilor

Angajații Ecosal refuză vaccinul

Am primit ieri, la poșta redacției, un comunicat de presă semnat de Sindicatul angajaților societății de salubrizare Ecosal Galați, document prin care suntem notificați că lucrătorii fostei regii autonome refuză vaccinul anti-Covid 19. După un schimb de e-mailuri, am aflat și motivul acestei luări de poziție. Se pare că o persoană rău intenționată le-ar fi șoptit unor măturători de stradă că, printre reacțiile adverse ale vaccinului, s-ar număra și reconversia profesională. "Noi știm cu sapa, nu vrem să ne complicăm cu mapa", se scuză cei de la Ecosal.

Vaccina Romantică

TRĂIASCĂ DICTATURA! de Submarin Cosorescu

Numai aşa, prin Dictatură/ şi prin Concordie Regală,

se poate-nlătura [degrabă/ (în veci)] dictatul neam-prostiei,

numai aşa se poate şterge/ (în veci) dictatul nesimţirii

din gând, din suflet şi din lege,/ pe toată harta României !!!

Numai aşa, printr-o Dictare/ de-nvăţătură şi Coroană,

se poate cultiva Respectul,/ Patriotismul şi Păsarea,

numai aşa scăpăm de toate/ lepădăturile terestre,

doar Tronul serios ni-i Leacul,/ doar Monarhia ni-i Scăparea !!!

Sărmanei noastre România/ doar Dictatura i-i Salvarea -

măcar un an Ştefan cel Mare/ şi cu Vlad Dracul la Putere !!!

Numai aşa se poate crede-n/ Reanimarea Demnităţii

călcate-n sârg de haimanale,/ strâmbi, trădători şi hahalere !!!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1968 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 23:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.