„Survivor se putea ține și în județul Galați” PAMFLET
Foto: Pagina de Facebook Cătălin Moroșanu Oficial

„Survivor se putea ține și în județul Galați” PAMFLET
Credeți că nu i-ar fi stat bine pe la Călmățui sau la Barcea?
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un reality-show, cu faimoși și războinici, poate fi desfășurat și în ținutul Covurluiului: în centru, mai spre nord, poate în nord-est. E treaba specialiștilor să găsească satele în care nu există cumulat semnal la telefon, apă, mâncare și nici infrastructură.

Omul care a plecat în aventură

Totul a plecat de la următorul text postat pe pagina de Facebook a celui mai cunoscut consilier județean din Galați, liberalul Cătălin Moroșan (intrat în forul deliberativ de pe prima poziție!), după numele din buletin: "Cătălin începe acest an cu o provocare. Tocmai a ajuns în Republica Dominicană, pentru a participa la Survivor România. În următoarea perioadă, nu va mai avea acces la telefon și internet. Va începe aventura și are parte de primele obstacole la Survivor chiar din această săptămână. Hai, Moro!" Uau, și ce ne facem cu ședințele de CJ la care fostul luptător originar din Iași nu va putea participa? Știm, n-are cum să ne răspundă pentru că nu are Internet, WhatsApp, bla-bla.

"Nici aici, la noi, n-ar fi avut nimic"

Ne-am deplasat în județ, în multe zone care duc lipsa investițiilor reale, acolo unde nu există apă curentă, canalizare și nici rețea de gaz, și am obținut o reacție extraordinară. "Domnul Moroșanu putea să rămână aici, în județ, ca să filmeze Survivor, că nici aici nu are semnal la telefon, n-are nici net, n-are mai nimic. Și, păcatele noastre, trebuie să supraviețuiască, așa cum facem noi", ne-a tras de mânecă un conjudețean absolvent de opt clase primare. Nu-i pomenim localitatea, ca să nu-și piardă încrederea în propriile forțe, însă îi dăm dreptate: o ediție de Survivor, show importat și de România, s-ar fi pliat perfect pe infrastructura fostului Covurlui.

Argumentele anti-Dominicană

A continuat săteanul care, cu opinia sa, ne-a răsturnat întregul reportaj: "M-am uitat și eu cu baba mea la emisiunea asta care se ține în Republica Dominicană și știu despre ce este vorba. Păi, ce, la noi în județ e mâncare, ai parte de WC sau de duș cum trebuie? Te duci în fundul curții, iei mereu un par cu tine ca să te aperi de câini, intri aproape în fiecare zi în niște jocuri ale foamei cum nu s-au mai pomenit din vremea războiului. E sălbăticie, bre, domnul Moro s-a dus degeaba pe continentul american! E și faimos, să fi rămas acasă…" Chiar așa, colegul și prietenul deputatului George Stângă ar fi putut rămâne în perimetrul Gohor-Cavadinești-Frumușița-Călmățui.

Babele și Faimoșii

Pamflet în versuri

AUTOPORTRET de Submarin Cosorescu

Eu sunt puşlama cu glugă.../ dar sunt şi acrocefal -

oare unde să încapă/ măcar un chiştoc de minte?

sunt erou al zăpăcelii,/ sunt îngust naţional -

unde să fac loc simţirii,/ măcar cât un bob de linte?

Eu sunt sfidătorul legii - / calc icoane şi porunci,

da-s pe capră, printre primii,/ mi-s ridicol şi erect,

tărtăcuţa mi-i ca fierul,/ nu ai cum să o străpungi,

treningul şi necioplirea-mi/ vin fenomenal, perfect!

Eu sunt parazitul - poate/ cineva să-mi dea cu flit?

cine-ce să cântărească,/ să rămână sau să plece?

eu dictez, eu număr ţara,/ eu închid, eu şi deschid -

cine-ce să mai măsoare/ într-o ţară fără lege?

Eu sunt ţanţoşul-ţâfnosul - / nimenea prerogativă

n-are contra, vând iluzii/ şi am şi cartuş pe ţeavă,

port mătase şi cocleală,/ port şi greaţă pe ogivă,

dau tribut ipocriziei.../ şi, de fapt, eu sunt o pleavă!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Isprăvile lui Moroșanu

* Consilierul județean PNL, potrivit unor surse de încredere, nu este la Survivor ca într-o vacanță de vară (notă: temperaturile în America Centrală sunt ridicate în această perioadă). Moroșanu pare să fi reușit, ca oficial al județului nostru, să lege câteva legături cărora mai târziu le vom spune "înfrățiri". Se pare că El Valle din Dominicană va deveni sora comunei Valea Mărului, La Mata va fi verișoara localității Matca, Sosua se va uni de la distanță cu Satul Costi, Santa Domingo cu Tecuciul și Galațiul, cu statutul vechi de Porto-Franco, cu Puerto Plata.

* Amicul lui George Stângă ar fi transmis, înainte de a-i fi reținut telefonul de către organizatorii Survivor România, că va lucra în pauzele dintre probe la proiectul privind revitalizarea sportului românesc, implicit al disciplinelor din Galați. Sperăm să nu fie depunctat din acest motiv.

* Există, iată, argumente de a-i trimite și pe alți politicieni gălățeni în asemenea vizite externe. Nici nu știi cum se poate lega câte o afacere sau măcar o înțelegere pentru județul nostru.

* La închiderea ediției: filiala PNL Galați anunță că plecarea lui Cătălin la Survivor-ul din Republica Dominicană nu se face din bugetul Consiliului Județului Galați. De ce această precizare?

Suhurlui România

Ai filmat în pasaj? Plătește!

Au trecut cinci luni de la inaugurarea OZN-urilor din buricul reședinței de județ, așa cum opinia publică a redenumit Pasajul "Dunărea". În ciuda copertinei, plafonul pare distrus de apa pluvială care acoperă și treptele. Primăria Galați a luat deja măsuri în acest sens: artiștii care au filmat acolo videoclipuri, și există dovezi că Vali Preda, cu șlagărul "Te rog, timpule", precum și Charlene, cu al său cover, "L'Algérino - Les Menottes (Tching Tchang Tchong)", au deranjat oarecum obiectivul. Pe scurt: ai filmat în pasaj și ți-a plăcut? Acum plătești reparațiile.

PrimăRio de Janeiro

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2242 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:41

Mai multe din această categorie: