Turismul gălățean nu va fi afectat de eliminarea voucherelor de vacanţă. PAMFLET

Turismul gălățean nu va fi afectat de eliminarea voucherelor de vacanţă. PAMFLET
Tichetele de concediu nu mai există. Va rezista conceptul de vacanță fără aceste tipizate?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Trebuia să sondăm piața după cea mai proastă veste a Executivului condus de Florin Cîțu și am ajuns la o concluzie extraordinară. Citiți textul până la capăt, surprizele se țin lanț!

Eliminare. Sau amânare

Unul dintre subiectele spinoase ale ultimei perioade este eliminarea de către Guvernul Cîțu a tichetelor de vacanță, a voucherelor, cum li se spune în mod oficial. Ele nu vor mai fi emise în 2021, a anunțat președintele PNL Ludovic Orban, fără alte precizări, obligându-l cumva pe premier să vină cu explicații. "Mai aveți de prin 2019 și 2020, de aceea nu mai scoatem altele anul acesta. Poate în 2022…", a lăsat-o șeful de la Palatul Victoria în coadă de pește, motiv serios pentru sindicatele din turism și pentru operatorii din branșă să reacționeze. Industria HoReCa va suferi, spun specialiștii, iar conceptul de turism autohton se va prăpădi.

Familia de nepalezi

Pagina de Pamflet a "Vieții libere" a contactat ieri mai mulți reprezentanți ai branșei cu caracter recreativ și are o concluzie neașteptată: turismul gălățean nu va fi afectat absolut deloc. "Milioanele de turiști care oricum nu vizitau Galațiul nu vor veni nici în 2021, nici în 2022. Cam așa stă treaba, nu cred că altcineva din oraș sau din județ ar avea o părere distinctă. Noi, cei din turismul local, oricum nu ne pregăteam de vreo invazie de turiști germani, suedezi, chinezi sau niponi", ne-a declarat senin un operator de turism din arealul Tirighina-Faleză-Zătun-Lacul Brateș. "Nu-i adevărat, eu am reușit să atrag anul trecut o familie de nepalezi la o vilă de la ieșirea din oraș. Bine, era nevasta unui muncitor din Nepal, venise să-l viziteze, dar le-am încasat comisionul", l-a contrazis un alt agent de profil.

Totuși, tichetul nu era dorit

Pe de altă parte, cei mai mulți dintre bugetarii din județ sunt de părere că voucherele chiar le erau de folos. Prin urmare le regretă. "N-am fost niciodată în concediu, chiar dacă nevasta mea primește de vreo trei ani bonuri de-astea. Ca să te duci în vacanță, trebuie să bagi și mâna în buzunar, că e nevoie să mănânci, să cumperi suveniruri, să trimiți vederi acasă la soacră, bla-bla. Nu poți să-ți iei o sticlă de ceva cu vouchere de vacanță, de ce să ne ferim să spunem lucrurilor pe nume? Noi foloseam tichetele astea la schimb, luam produse de la țară și le dădeam hârtiile astea. N-avem vreme de concedii", este opinia unui cetățean de care "ne-am împiedicat" acum două zile la un garaj din municipiu.

Vouchere și ți se va da

Pamflet în versuri

AUTOPORTRET de Submarin Cosorescu

Put a gunoi şi-a incultură,/ adică sunt un democrat

care-a halit numai lătură,/ bostan cu perje şi rahat!

Miros adânc a pestilenţă/ de prost, de stat şi de partid,

mi-s hahaleră cu licenţă,/ nemernic spermatozoid

care pândeşte pe fereastră/ orice moment, orice ovul

pentru prosperitatea voastră:/ toţi paraliticii mei cool!

Mă doare-n cursa de Craiova/ şi în curbura de Carpaţi

şi-n pupa-vorba populară/ că sunteţi nişte indignaţi

urlând în van „jos puturosul!/ jos panarama cu ghivent!

jos jaful! jos democraţia!”.../ eu fur şi put, eu put şi fur

fiindcă eu fac legea-n ţară,/ degeaba mă arăţi dement,

cu deştu-n colo şi încoace.../ fărmarea ţării merge şnur!

Sunt hoţ şi trădător de ţară,/ caraghios, cocoş castrat,

put a gunoi şi-a incultură.../ adică sunt un democrat!!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

"N-aș fi făcut atâția bani"

* Se zvonește că într-o zi - nu se cunoaște cu exactitate anul - un turist străin a vizitat Galațiul. Ne întrebăm dacă el nu trebuia primit la Prefectură cu pâine și sare. Doar ne întrebăm.

* Categoric, prezența fluviului Dunărea în peisaj mai mult încurcă. Nu te ajută deloc din punct de vedere turistic, ba chiar te împovărează, te obligă să investești: dacă nu-ți amenajezi singură o faleză ca la Viena sau la Bratislava, mai ales că la Galați ai cea mai lungă bucată de pe întregul curs, mai bine te duci și curgi în altă parte!

* Câțiva operatori din turism ne-au notificat că voucherele de vacanță, devenite deja istorie, nu erau utilizate și pentru întâlnirile de o oră, o oră și jumătate, activitate foarte bine cotată în Galați. Există și stabilimente care organizează evenimentele de acest gen care cultivă socializarea all-inclusive. "Ăsta turism, bre, nu ce fac ăia prin Brașov sau Gura Humorului. Niciodată n-aș fi făcut atâția bani dacă m-aș fi ținut de turism de ăla învechit, cu vizitat de muzee și plimbat cu telescaunul", ne-a povestit unul dintre ei.

* Iată și un citat al unui savant de origine indiană (n-are legătură cu șefii combinatului): "Un oraș eminamente industrial nu trebuie să fie turistic. Sau poate fi, dar n-are rost."

Mall-inclusive

Anul acesta facem plajă. Sau lockdown

Primăria Galați anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că lucrările de reamenajare a plajei Dunărea avansează, bazinele, toboganele și celelalte atracții ale aquaparkului urmând să fie gata până la sfârșitul lunii mai a acestui an. Pe ultimul rând al produsului media înaintat de echipa de comunicare a instituției se vede, dar cu caractere mai mici, practic invizibile, următoarea frază: "Dacă nu vor fi gata lucrările, poate facem rost de un lockdown, ca să nu fim nevoiți să ne dăm de gol". De asta nu e bine să gândești cu degetele pe tastatură.

În plaja Domnului

CITEȘTE ȘI: Forfotă - Dacă tot s-au redeschis, de ce să nu le frecventăm? Cozi imense la păcănele în Galați!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citește mai multe din această categorie, Pamflet

Citit 2496 ori Ultima modificare Duminică, 14 Februarie 2021 13:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.