Un specialist crede că Galațiul își pierde tradițiile. „Autobuzele hibrid nu prea iau foc!”. PAMFLET

Un specialist crede că Galațiul își pierde tradițiile. „Autobuzele hibrid nu prea iau foc!”. PAMFLET
Cine are nevoie de tehnologie de ultimă oră, mai ales la Galați?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Avem în textul de mai jos părerea unui specialist care nu vede cu ochi buni schimbarea mașinilor din transportul public de persoane. Este invitată, printre alții, senatoarea Șoșoacă pentru a repune lucrurile în ordine: Galațiul nu este un sat fără câini!

Piromani, dar orișicât

Ne-a mai încălzit pe undeva știrea de acum câteva zile că un autobuz Transurb a luat foc pe traseu. Eram obișnuiți, nu-i vorba de altceva, nu încurajăm piromania, în plus îi detestăm pe piromani. Totuși, un autobuz de Galați care se aprinde e o cărămidă în plus la fundația conceptului de branding dulce, de Dunăre. Slavă Cerului că bieții oameni care circulau la acea oră cu mijlocul de transport în comun sunt nevătămați! Altfel am fi fost mai ai naibii decât incidentul în sine ca să umplem pagina c-un asemenea subiect. Și se pare că nu prea vom mai avea asemenea ocazii, vin vremuri grele pentru observatorii care le țin degetele cruciș mașinilor din parcul auto al societății Transurb.

Are cuvântul domnul Volănelu

Primăria municipiului Galați laudă deja două exemplare noi din specia hibrid, urmând ca până la vară să mai apară în trafic câteva automobile de acest gen. Inițial, am crezut că autobuzele nu sunt chiar noi, că de fapt ne-am potcovit cu alte mașini second-hand, mai puțin rulate, dar se pare că administrația locală dorește să mai îngroape o tradiție. Un autovehicul pentru transportul unui număr mare de pasageri care are mai multe sisteme de propulsie nu mai poate deveni vedetă peste noapte ca blestemata de cutie care a ars la începutul acestei săptămâni. O spune și un specialist, Volănelu Scheibach, german de origine română.

"Doar să arunci benzină pe el…"

"Ideea este simplă, e un progresism evident și nu mă așteptam să văd acest lucru din partea unei administrații conduse de PSD. Un autobuz hibrid n-are cum să mai ia foc pe traseu. Doar să coboare șoferul cu o găleată de benzină, s-o arunce pe autovehicul și să aprindă și o brichetă. E clar, încă o tradiție din România, de data asta de la Galați, se va duce pe apa Sâmbetei, mă iertați pentru calamburul involuntar!", a comentat domnul Scheibach, care, așa cum se poate remarca, se citește simplu, "Șaibă". În opinia sa, oamenii ar trebui să iasă în stradă, la proteste, eventual să fie chemată și senatoarea Diana Șoșoacă, pe post de vârf de lance.

Transporto-Franco

Pamflet în versuri

Zero supra Zero de Submarin Cosorescu

Ce multe fracţii... numai fracţii ordinare:/ doar panarame şi ciurucuri în extaz -

şi nu au stres, nu au nimica, nu au treabă/ în contratimp, contracurent sau contrabas!

Ce mulţi coţcari simandicoşi se furişează/ şi pe la colţ şi pe la scară şi pe gang,

după bârlog de trăncănit şi fezandare - / ce handralăi cu supra/scoarţă de bitang!

Nişte-altoiţi pe inutil, pe şmecherie,/ cu-apucături de cicisbeu acrocefal -

fereşte, doamne, de-alde scârnă şi de alde/ zgârie-brânză... delicat, fundamental!

Până la gât e plină ţara cu-alde buftea,/ cu aguride, hojmalăi şi secături -

ce hărmălaie-i la intrări/ieşiri bucale:/ guri spurcătoare... eu le-aş zice anverguri!

Hibrizi păliţi de „suflu nou”, de tândălire/ şi de sictir în algoritm nimicitor -

potop de fracţii şi refracţii ordinare/ de la popor, pentru popor, contra popor!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

 

Picu, jupân la Transurb?

* Sursele paginii de Pamflet a "Vieții libere" sunt purtătoarele unei surprize de proporții: la șefia Transurb, societate care pare să ne confiște încă un motiv de a arăta ceva cu degetul în urbe, ar urma să fie numit Picu Apostol Roman, fost viceprimar. Ar fi garanția, una dintre ultimele, că lucrurile nu se vor îndrepta prea curând. Ar fi și păcat.

* Câțiva turiști japonezi care aveau de gând să călătorească la Barcelona, plimbarea cu celebrul autocar descoperit fiind una dintre atracții, și-au schimbat traseul. Aceștia și-au rezervat câteva locuri la un hotel din municipiul de la Dunăre, pentru a testa "autobuzul on fire", așa cum i-au spus ei. Ne-am străduit să le explicăm că nu se întâmplă în fiecare zi o asemenea nebunie, însă am fost acuzați că nu știm să ne promovăm valorile locale.

* Adevăr care nouă, gălățenilor, nu ne convine: mersul pe jos este o acțiune de tip hibrid, practicată dinaintea atestării istorice a Galațiului. E cea mai bună variantă de deplasare din punctul A în punctul B. De ce hibridă? Deoarece poți să mergi, dar poți să iei și loc pe o bancă. Și nici nu poluezi. Deplasarea pe propriile picioare ar trebui să devină obligatorie.

Cutia de hibriduri

Moro va primi un cadou de la Fotea

Luptătorul Cătălin Moroșanu, consilier județean din partea PNL în forul care conduce județul Galați, continuă show-ul de la Survivor, emisiune filmată și difuzată de postul Kanal D. Se zvonește că, în weekendul acesta, Moro, așa cum este cunoscut sportivul originar din Iași, va primi un cadou de acasă, de la cei dragi. E vorba de o fotografie din plenul ședințelor de CJ, suvenir trimis în Republica Dominicană, acolo unde se ține emisiunea, chiar de către șeful Consiliului Județului, Costel Fotea.

Dominicana lu’ Manole

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2298 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 21:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.