Primăria Galați n-a mai stat pe gânduri: Grătare cu mici la Taxe și Impozite (PAMFLET)
Foto: colaj

Primăria Galați n-a mai stat pe gânduri: Grătare cu mici la Taxe și Impozite (PAMFLET)
Alte dovezi nu vă putem oferi. Municipalitatea chiar se implică pentru ca nivelul de colectare a taxelor să rămână crescut
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Doar măsuțe pe lângă centrele de colectare a taxelor? Ar fi fost prea puțin, deja miroase a diverse cărnuri pe lângă secțiile Direcției de Fiscalitate din municipiul Galați. Achiți un impozit și mănânci un mic. Cu muștar.

Se întâmplă ceva

Cum să plătești taxe și impozite în 2021, dacă ești ținut afară, în ger și în bătaia precipitațiilor? În Galați, municipiu din comunitatea europeană, este posibil acest lucru, zilnic formându-se cozi impresionante la punctele de colectare controlate de municipalitate. Desigur, se respectă toate normele de combatere a răspândirii coronavirusului (sau numai unele), însă câștigă teren reumatismul și alte afecțiuni care iubesc frigul și lapovița căzută direct în capul contribuabilului. Primăria, sesizată de cetățeni, a început să ia măsuri, iar acest lucru nu poate decât să bucure. "Credeam că suntem ai nimănui, dar e bine că se întâmplă să fim băgați în seamă", ne-a declarat unul dintre concitadini, Micu Apostol.

“Scriam pe spatele altora”

În primă instanță, reprezentanții administrației locale au amplasat câteva mese în vecinătatea centrelor de încasare, acestea fiind utile pentru completarea formularelor în condiții aproape optime. Expresia "proiect făcut pe genunchi" denotă improvizație, grabă, hazard, nu-i așa? "Scriam uneori punând foaia pe perete sau pe spatele unui alt contribuabil, nu era normal, acum, cu mesele astea, este mai bine. Mulțumim Primăriei!", a ținut să comenteze un alt posesor de buletin de Galați, Ionuț Pruteanu. Aceasta nu este, totuși, cea mai mare surpriză. Acum două zile, la secția 2 a Direcției de Fiscalitate, Impozite și Taxe Locale a apărut și un grătar cu ceafă de porc și mici!

Vine și băiatul cu kurtos

"Am fost angajat dimineață să vin aici, că sunt oameni la rând, ca să dea bani pentru bugetul local. Sper să dea destui ca să-mi iau și eu onorariul, dacă-mi permiteți o glumă cam răsuflată. Nu m-a sunat chiar dom' primar, dar cel care m-a angajat pentru treaba asta e destul de mare, cred că e vice sau ceva de genul ăsta. Mâine mai vine un coleg cu kurtos kalacs", ne-a povestit gratargiul, care deja întorcea a doua tură de mititei la sosirea fotografului paginii de Pamflet a "Vieții libere". "Haideți, că e calzi (sic!), nu vă uitați! Sau stați așa! Ați venit pentru mine sau ca să plătiți impozitul? Îmi pare rău, eu pârlesc carne doar pentru gălățenii care își achită datoriile la stat", s-a scuzat chef-ul de ocazie de la Taxe și Impozite.

Cărbunea Stancu

Pamflet în versuri

Treabă Mare la Ordinea Zilei de Submarin Cosorescu

(!) în ţara cu salam şi cu prigoană/ e timpul dobitocului cu ştaif,

al nesimţirii celui care scuipă/ şi strigă zootehnic: laif is laif (!)

(!) e timpul hahalerei, secăturii,/ lichelei, puturosului hibrid,

al celui care sforăie în schemă,/ cu stofă şi aplomb de ascarid (!)

(!) și cască, şi primeşte VMG-ul:/ pomana celor mulţi acarieni

ai fericirii, puşi pe treabă mare,/ în sfatul ţării, printre buruieni (!)

(!) în ţara cu minciuna foarte mare/ şi adevărul foarte mic, mic, mic,

lehamitea-i stăpână populară,/ iar partizanii fug la inamic (!)

(!) e timpul când vandalii se adună,/ sfărâmă şi pun fluierul pe foc:

aiasta-i bună starea naţiunii! - vine prăpădul!... circulaţi, vă rog (!)

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte măsuri. Tiribombe. Și tobogane?

* Este de așteptat ca după-amiază să fie instalate și câteva tiribombe și leagăne pentru oamenii care așteaptă ore în șir să le fie primiți banii de către instituția statului. Dacă se vor face bălți de la ploile preconizate pentru perioada următoare, va fi adus și un tobogan.

* Vânzătorii ambulanți de vată pe băț, acadele și de lozuri în plic și-au obținut aseară autorizația de a face profit în aceste puncte ale orașului. "Am aplicat online, mânca-ți-aș, și am primit instantaneu verde de la Primărie, să le dea Dumnezeu sănătate! Ce m-ați întrebat? A, ce vând eu... Baloane d-alea sub formă de iepuroaice gravide, domnule, și bastoane luminoase, că se stă la coadă până pe la 7-8 seara. Nu știu de ce, că la ghișee închide mai devreme", ni s-a destăinuit o distinsă doamnă cu fuste până la pământ. Chestiune de fashion, n-are rost să ne gândim la altceva.

* Dacă folosiți platforma ghiseul.ro pentru plata contribuțiilor la bugetul local, vă este recomandat un muștar franțuzesc, ceva mai fin, cu boabe, nu tradiționalul produs de Tecuci. Acesta din urmă, mai practic, le este rezervat gălățenilor care se îmbulzesc fizic.

Maxi-Taxe

Pâinea de muzeu, aruncată de femeia de serviciu

Zilele trecute, întreaga presă românească a prezentat un exponat aparte: o pâine fabricată în anul 1892, în perfectă stare de conservare, se află expusă la Muzeul de Istorie din Galați. De fapt, se afla, deoarece ieri dimineață, femeia de serviciu a aruncat-o la coșul de gunoi. “Ia uite, domnul director sau cineva de prin birouri a uitat pâinea aici. O fi mâncat parizer, ceva, și a lăsat pâinea aici. E și puțin mucegăită, mai bine o arunc, n-are rost…”, a comentat angajata departamentului de curățenie.

Parizer, Mon Amour

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 8740 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Martie 2021 01:22

Mai multe din această categorie: