Dreptate pentru cei nouă foști parlamentari gălățeni: Reintegrare contra pensie specială (PAMFLET)

Dreptate pentru cei nouă foști parlamentari gălățeni: Reintegrare contra pensie specială (PAMFLET)
Bacalbașa și Durbacă, doi dintre ghinioniștii anului 2021
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O veste proastă nu vine niciodată singură. Ea se împrietenește pe drum cu una bună: a fost inventat un ONG de Galați care luptă pentru drepturile ex-parlamentarilor deposedați de pensia specială.

Cei nouă fără cârmaci

Le putem spune din capul locului FP-9, adică grupul celor nouă foști parlamentari care au dat statul în judecată pentru că le-au fost anulate pensiile speciale. Nici n-ar trebui să râdem de ei, sunt dintre noi, ne aparțin, cu bune și cu rele. Galațiul sărăcește prin dezechilibrarea financiară a unor personalități ale deceniilor trecute, unii păstrându-și renumele și în 2021. Nicolae Bacalbaşa, Florin Popa, Gheorghe Saghian, Lucreția Roșca, Victor Paul Dobre, Emil Strungă, Mircea Toader, Levente Szekely și Eugen Durbacă, de la partide aflate în toate punctele cardinale ale eșichierului, au nevoie de o mână de ajutor. Se aude că abia au făcut o chetă pentru armata de avocați care îi va reprezenta. Nu-i putem abandona!

"Unde e protecția socială?"

Prin urmare, a fost creată la Galați, într-o garsonieră din Țiglina I, o organizație non-guvernamentală intitulată "Să Mănânce și Gura Lor Ceva-Toată Viața". Aceasta va milita pentru binele post-mandat al celor nouă oropsiți care au avut pe mână frâiele municipiului și ale județului. Poate nu toți, unii fiind chiar săraci lipiți pământului după numai patru ani petrecuți la Palatul Parlamentului. "Oamenii aceștia sunt la ananghie, unde e protecția socială în România? Bine că ne îngrijim de persoanele homeless și lăsăm să moară de foame niște demnitari ai locului, cetățeni de vază. Așa nu se mai poate", ne-a declarat Ion Mintescurtă, șeful ONG-ului SMGL-TV.

Justificări "fără număr"

Asociația care deplânge soarta grupului FP-9, rămas fără pensie specială, a reușit să discute cu mai multe autorități din Galați pentru obținerea de facilități în numele marilor defavorizați. "Nu e altceva decât reintegrare socială, exact ce le trebuie acestor oameni care au ajuns politicieni poate fără voia lor. Conjunctura i-a adus acolo, aveam nevoie să fim conduși. Dacă eu nu mă bag, dumneata faci un pas în spate, cineva trebuia să devină liderul nostru. Ei s-au jertfit pentru noi, prin urmare e de bun-simț campania noastră de a-i ține departe de pragul sărăciei", ne-a mai spus domnul Mintescurtă de la "Să Mănânce și Gura Lor Ceva-Toată Viața".

Speciala-bala Portocala

Pamflet în versuri

Strict Secret de Submarin Cosorescu

(!) amanta mea e strâmbă de sforţare

şi-mi dă de treabă - zilnic - s-o îndrept

la strung, la ferăstrău, pe nicovală,

cu vorbe dulci şi cu faringosept (!)

(!) că a răcit - lucrează la partide

cu cinci sau şapte membri, cu mai mulţi -

uită să-nchidă geamul... şi o trage

curentul strict secret pentru adulţi (!)

(!) mi-i milă tare - o dezdoi cu grijă,

să nu se rupă - vai de capul meu -

îmi place mult s-o văd cum se destinde:

mă simt un membru... de partid... şi eu (!)

(!) si o repar, o tot repar întruna -

nu-mi dă nimic... nu are bani mărunţi (!)

(!) mă simt un membru de partid în ploaie -

adio... gata... mă... sus... trag... în... munţi (!)

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Gratuități și amânări

* Se aude că Primăria Galați încearcă să negocieze cu Federația Asociațiilor de Proprietari pentru ca acei nouă “foști” să poată achita întreținerea cu întârziere, adică atunci când vor avea venituri. Federația spune, totuși, că ei oricum veneau din An în Paști la asociație. Ne dorim să se ajungă la un consens. Șanse mari mari de păsuire ar avea ex-parlamentarii PSD, din motive lesne de înțeles.

* Societatea Transurb e prima care a reacționat pozitiv: reprezentanții Galațiului rămași cu “speciala” în soare vor beneficia de abonament gratuit pe toate liniile. Se încearcă obținerea acestei facilități și pentru mijloacele de transport în comun din Brăila. Pentru zilele în care vor dori să meargă la Zoo.

* Manifestă disponibilitate și instituțiile de cultură. Practic, li s-a făcut milă pe loc: Bacalbașa, Dobre, Durbacă și ceilalți vor putea intra fără bani la muzeu și la teatru.

* Pentru Eugen Durbacă, fost primar al reședinței de județ, ar putea fi reconstruită macheta garajului alfa. Hârțoagele, se pare, sunt la ex-vicele Picu Apostol Roman.

* Există probleme cu liberalul Emil Strungă, care a avut un mandat de deputat. Nu și-l aduce nimeni aminte, nici cei de la PNL Galați, așadar riscă să rămână pe dinafară.

Transporto-Franco

Où est le “Festivalul Scrumbiei” d’antan?

Este o întrebare în limba franceză, însă nu întâmplător Galațiul este înfrățit cu orășelul Pessac din Hexagon. Când defulezi, o faci indiferent de limba vorbită în zonă. Duminică ar fi trebuit să aibă loc o nouă ediție a îndrăgitei serbări câmpenești în cadrul căreia scrumbia (foto) avea prețul cărnii de rechin. De aici și durerea persoanei care aproviziona Festivalul cu dulcele pește de Dunăre: adaosul său comercial era de 500 la sută. Artist nu e, ca să fie despăgubit de stat. Poate fi considerat personal HoReCa?

Festivali Vijelie

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5072 ori Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 01:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.