Arta în stradă surprinde şi scoate Galațiul din monotonie (FOTO și VIDEO)

Arta în stradă surprinde şi scoate Galațiul din monotonie (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

O balerină uriașă a plutit printre copiii și adulții prezenți, duminică după-amiază, în zona pietonală de la Spicu-Romarta și i-a vrăjit pe toți cu mișcările ei grațioase. Momentul minunat, de poveste, i se datorează Teatrului de Păpuși „Gulliver” și nu reprezintă singura surpriză a acestei veri.

Galațiul a încetat să mai fie un oraș în care nu se prea întâmplă nimic frumos sau interesant. În afara „Htag Festival”, despre care ați putut afla deja că transformă pereții mohorâți ai orașului în veritabile opere de artă, există manifestări culturale care îi surprind pe gălățenii prezenți în zone ca Spicu-Romarta, Grădina Publică și Foișorul de pe Faleză. Sunt evenimente culturale ad-hoc - „happening-uri” - care și-au propus să aducă arta în stradă.

După cum am aflat de la Cristi Ochiu, director executiv în cadrul Primăriei Galați, evenimentele culturale sunt gândite de instituțiile de cultură din Galați: Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” și Teatrul de Păpuși „Gulliver”, dar şi de Asociaţia „Dodoroni”. ONG-ul, al cărui scop este acela de a educa copiii și adulții prin joc și joacă, a obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de 70.000 de lei de la bugetul local, pentru activitățile culturale din cadrul proiectului „Urban is Fun”.

VIDEO - CLICK AICI

Proiectul cuprinde organizarea a șase spectacole stradale, destinate nu doar copiilor, tinerilor, familiilor, ci tuturor gălăţenilor, prin care se încearcă animarea zonei de relaxare din zona Spicu-Romarta. Protagoniștii sunt trupe de muzicieni, dans, teatru şi animaţie. Toate aceste manifestări au loc în weekend și au menirea de a activa comunitatea locală.

Pentru că elementul surpriză este ceea ce le definește, nu vă putem spune ziua și ora la care au loc. Cert este că se vor desfășura până la finalul verii, cât timp zona Spicu-Romarta va fi pietonală.

Evenimentele culturale nu sunt singurele care înviorează Galațiul. În cadrul ”Htag Festival”, câteva desene au fost deja terminate și le puteți admira pe Faleză (curba din dreptul Grădinii Botanice) și pe strada Brăilei (mai jos de intersecția cu strada Traian).

 

Citit 7218 ori Ultima modificare Miercuri, 11 August 2021 00:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.