Casa din carton, ultima modă olandeză în materie de locuințe

Casa din carton, ultima modă olandeză în materie de locuințe
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aţi construit vreodată case din carton, când eraţi copii? Acest material nu este bun doar pentru locuinţe de jucărie. Oep Schilling din Olanda creează din carton spații reale de locuit, extrem de durabile şi despre care se spune că rezistă până la 100 de ani, relatează digi24.ro.

În Olanda, oricine visează să aibă propria casă ar putea fi tentat de o "Wikkelhouse". "Un bărbat care lucra cu carton a avut ideea să-l înfășoare, în loc să-l plieze. Și, dintr-odată, cartonul a fost mult mai stabil. S-a lăudat cu descoperirea lui într-un bar și chiar a pus pariu că l-ar putea folosi pentru a construi o casă. Așa a început totul", povestește Oep Schilling, producătorul caselor din carton. Astăzi, după câteva sute de case, procesul de producție merge perfect. Cartonul este înfășurat și apoi lipit cu amidon de cartofi, iar inul este folosit ca izolație.

"Există un motiv pentru care persoanele fără adăpost folosesc cartonul pentru a-și face un loc de dormit. Izolează foarte bine. Cartonul se dezintegrează doar în urma unor ploi abundente. De aceea, am pus un strat impermeabil în jurul casei. Un fel de haină de ploaie, care este impermeabilă, dar permite trecerea vaporilor", explică Schilling.

O astfel de casă costă între 40.000 și 85.000 de euro. E formată din cinci segmente sau module, care pot fi combinate, conform nevoilor și bugetelor fiecăruia.

Cererea este mare, inclusiv din partea unor persoane care nu trăiesc în Olanda. Dar nu toată lumea este convinsă. "Sunt mulți britanici, francezi și belgieni care au cumpărat. Germanii par să fie un pic sceptici", spune producătorul, care permite însă testarea locuinţei, prin închiriere.

Citit 1082 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Septembrie 2021 01:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.