PSD și PNL vor guverna, Galațiul va prospera. Se face nunta Pucheanu - Stângă!

PSD și PNL vor guverna, Galațiul va prospera. Se face nunta Pucheanu - Stângă!
E doar o alegorie, cu Pucheanu mire și Stângă mireasă. Sau poate că nu
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

S-au aliniat planetele, chiar și acelea care se încalță cu doi pantofi de picior stâng. Stânga gălățeană și Stângă de la liberali vor fi frați. Sau vor fi o familie, chiar și din interes. Va curge... mai ales Dunărea pe lângă oraș.

A fost o dată

Cine ar fi crezut că? E o întrebare puerilă, dar nu mai departe de anul trecut se juca oficial împotriva celeilalte tabere, se trăgea cu gloanțe de război, social-democrații beneficiau de un diagnostic nefericit, treceau prin etapa de ciumă de culoare gălbuie, iar liberalii erau arătați cu degetul că nu sunt în stare să numească un candidat în cursa pentru Primăria Galați. George Stângă, șeful PNL-ului local, avea în orice dialog cu mass-media sintagma "administrația Pucheanu" căreia îi atribuia și reale, dar și inventate. Numai să iasă bine, să vină oamenii la vot și să trântească stânga cu s mic în opoziție. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar edilul-șef, profitând de contracandidatul slab ales de așa-numita alianță de dreapta, a luat din poziția șezut un nou mandat.

Dar nu mai este

Ar mai fi lipsit niște acuze că scrutinul a fost fraudat, ar fi dat și mai frumos în contextul actual în care formațiunile politice care se împungeau în 2020 au ajuns să-și țină de cald la final de 2021. Stângă și-a trecut numărul primarului în telefon la favorite, Ionuț, liderul administrației publice locale, i-a schimbat numele lui George din agendă, întrucât e bine să ai la cine apela când Guvernul trimite bani la Cucuieții din Deal, nu și într-un municipiu cu aproximativ 300.000 de suflete, masa, felicitările și dansul urmează să fie stabilite în curând, iar invitații trebuie să se aștepte la "amenda" din poștă. Astfel i se zice unei invitații la nuntă, contravenție: costurile sunt mai mari decât distracția.

Oare ce va fi?

Se pare că primul dialog de după "război" a fost mai mult o hârjoană politică. Stângă i-a trimis lui Pucheanu pe WhatsApp o poză cu macheta Galațiul Metropolitan, slogan creat de USR și adoptat și de liberali în meciul pentru Primărie. După jumătate de oră, timp în care omul PSD-ului dăduse doar "seen", fără nicio reacție, deputatul l-a sunat pe deja fostul său dușman și i-a spus că a obținut promisiunea premierului interimar Florin Cîțu că va trimite niște fonduri și spre Galați. A fost momentul în care primarul a râs în contul fotografiei primite pe telefon. A urmat o invitație la o cină din interes și se va lega o relație pe termen limitat. Nu cu jumătate din împărăție, ca-n povești, să nu fim copii până la capăt!

Liberala-Bala-Portocala

Pamflet în versuri

JOS PANARAMA! de Submarin Cosorescu

Ferească domnul!... Toate străzile sunt pline

cu terchea-berchea, gură-cască, secături -

târtani punkişti spăimântători, fără busolă,

surzi şi absurzi, şi orbi şi corbi... lepădături!

Ferească domnul!... Sunt leiţi, nu-i diferenţă

între bezmetici, parcă-s traşi la indigo -

cretini mucoşi freacă gherţoiu-n cartiere,

se-ntrec în morgă şi-n măscări şi-n libido!

Ferească domnul!... Derbedei sperjuri din faşă

şi nătărăi cu boxe-n cap... şi-n curtea lor

se freacă menta cu osârdie dementă,

cu tată chel, dur şi frumos educator!

Ferească domnul!... Care domn? ce baliverne

tot mai înghit şi mai înghit şi mai înghit!

Jos panarama tâmpă, ţaţa Demos Kratos,

dar n-am benzină, n-am trotil şi n-am chibrit!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Moroșanu, badigardul primarului?

* Pentru a-i intra în grații conducătorului Primăriei, deputatul Stângă a început să spună bancuri cu și despre Bogdan Rodeanu, candidatul de anul trecut al dreptei gălățene. "Băi, Ionuțe, dar trebuie să recunoști că a fost un non-combat al nostru, că altfel poate n-ai fi fost reales la sediul ăsta nou de pe Domnească! E mâna noastră, l-am pus pe Bogdan să ne reprezinte pentru că știam că vom reface USL-ul", i-a spus George.

* Doar pentru a fi spectacol, Pucheanu i-a transmis președintelui PNL Galați că și-l dorește pe Cătălin Moroșanu, consilierul județean intrat de pe prima poziție a urmașilor lui Brătianu, drept badigard personal. "E foarte celebru, nici n-ar avea nevoie să-și umfle mușchii la careva, dar am mai sta de vorbă. L-aș pune să-mi povestească de când a fost la Survivor, prin Republica Dominicană. Îmi plac povestioarele de prin țările calde", i s-a justificat el.

* E neplăcut să constați că PNL a refuzat cu încăpățânare reprimirea fostului primar Marius Stan, variantă vehiculată anul trecut înainte de alegerile locale. În ce ipostază extraordinară ar fi fost puși acum ex-managerul Oțelului și întâiul gospodar al târgului de la Dunărea de Jos! Ar fi colaborat, nu și-ar fi permis nimeni să treacă peste pretențiile președintelui Klaus Iohannis.

Marius Stan și Bran

Locuri de parcare pentru gălățeni?

Primăria municipiului Galați anunță pe un ton foarte serios că locuitorii orașului ar putea beneficia de locuri de parcare, unele fiind în faza de trasare, altele deja spre atribuire. "Pe noi ne interesează să le vindem brăilenilor sau vasluienilor care au rămas fără locuri de parcare, ar fi niște bani în plus la buget. Dacă vor mai rămâne câteva, e posibil, nu excludem această variantă, le vom da și gălățenilor. Credem că s-ar bucura posesorii de mașini", ne-a declarat un reprezentant al municipalității.

Parcare pe care

VEDEȚI MAI MULTE DIN ACEEAȘI CATEGORIE, PAMFLET

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2946 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 09:49

Mai multe din această categorie: