Filmul de groază care a făcut publicul să leșine la cinema

Filmul de groază care a făcut publicul să leșine la cinema
Filmul în cauză a primit deja o reacție favorabilă din partea criticilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Poate că în mai mare măsură decât alte genuri cinematografice, horrorul este un tip de film foarte subiectiv. Ceea ce unuia îi place altuia îi poate displace și ceea ce e prea sângeros pentru unii poate fi prea „ușor” pentru alți spectatori. De aceea, când mai multe persoane vomită sau leșină în sala de cinema, e de notat.

Deși la horror-uri lucrul acesta se întâmplă destul de des, este totuși ceva rar ca un film de groază să facă zeci de spectatori să aibă reacții viscerale. Însă un nou horror produs în Franța pare să se alăture acelui grup de puține horror-uri care au tocmai acest efect, scrie looper.com, potrivit cinemagia.ro.

Filmul în cauză a primit deja o reacție favorabilă din partea criticilor din industrie și asta probabil deoarece are un concept ieșit din comun - plus o realizare chiar și mai sângeroasă. Combinând temele obsesiei pentru mașini, ale problemelor de familie, ale familiei disfuncționale și ale crimei, filmul a făcut publicul să se ridice în picioare.

Este vorba despre filmul Juliei Ducournau „Titane”, care a câștigat premiul Palme d'Or la Cannes, în 2021. Recent, producția horror a avut parte de o altfel de primire „călduroasă”. Mai exact, multe persoane din public au leșinat la premiera pe care producția a avut-o în Australia.

Pe 5 noiembrie, anul acesta, la Sydney Film Festival, 13 oameni din sală au leșinat, o altă persoană a avut un atac de panică, iar mai mulți spectatori au părăsit sala, speriați sau dezgustați de imaginile din film. De asemenea, potrivit presei australiene, cel puțin o persoană a vomitat. Și, pe bună dreptate - criticii au descris filmul drept tulburător, iar Nate Jones de la publicația de profil ”Vulture” declara că ”dinții clănțăneau de la adrenalină”.

”Titane” este despre o femeie pe nume Alexia (Agathe Rousselle) care, după un accident grav de mașină, își ia iubirea pentru autoturisme în sens literal. Nu numai că apoi devine o asasină în serie care dansează la show-uri auto, dar face „dragoste” cu un Cadillac, ceea ce îi va schimba definitiv viața.

Citit 3676 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.