Iată motivul refuzului de a deveni ministru! Humelnicu n-a priceput numirea la Economie. PAMFLET

Iată motivul refuzului de a deveni ministru! Humelnicu n-a priceput numirea la Economie. PAMFLET
N-a fost să fie, cum se spune în popor. Sau a fost, dar pentru altcineva
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Povestea este spectaculoasă. Cariera lui Marius Humelnicu este, așadar, afectată de o neînțelegere de proporții.

Nici Ciolacu nu înțelesese

Un fost fotbalist al Galațiului a fost aproape de a intra în armata de miniștri a generalului în rezervă Nicolae Ciucă. Săptămâna trecută, senatorul Marius Humelnicu, fost city-manager al municipiului reședință de județ, fusese propus de PSD pe lista ministeriabililor. "Dar cine este Marius Humelnicu și ce îl recomandă să devină ministrul Economiei?", l-au întrebat călăii din presă pe șeful social-democraților, Marcel Ciolacu. Acesta din urmă a îngăimat un răspuns, nu i-a ieșit mare lucru, apoi la o zi distanță s-a trezit cu cererea gălățeanului de a ieși din această ecuație. "A făcut-o din motive personale și îi mulțumesc pe această cale", a menționat Ciolacu, deși nici el nu știa ce s-a întâmplat cu adevărat.

Era pe la protocol

Nu reacția opiniei publice l-a determinat pe Humelnicu să facă stânga-mprejur, așa cum s-a presupus, ci o situație incredibilă. În ziua în care mai-marii PSD lucrau lista oamenilor pe care să-i proptească în ministerele negociate la sânge cu PNL, Marius s-a nimerit printre angajații de la protocol. "Vă dați seama că nu-l știa nimeni, iar el era printre cei care ne aduceau cafele și gustări. Parcă-l știam de undeva, dar nu credeam că e unul dintre parlamentarii noștri", ne-a declarat Vasile Dâncu, noul ministru al Apărării, un guru al social-democraților. Ce căuta Humelnicu în bucătărie, cu personalul auxiliar? "Era fascinat de ideea de a fi cât mai aproape de conducătorii partidului, nimic altceva", ne-a șoptit un picolo.

Cum a fost pus în dificultate?

Ex-administratorul public al Galațiului nici nu visa să fie propus la șefia unui minister, de aceea a devenit victima propriei confuzii. "Da, Finanțele i le dăm lui Câciu, o să avem Sănătate de fier cu Rafila, iar cu Humelnicu o să facem Economie", a fost auzit Ciolacu, moment în care senatorul de la Dunăre s-a înnegrit. "Ce are cu mine, de ce vrea să facă economie cu mine? Eu am fost votat, nu pot fi demis din Parlament, am un mandat de senator pe care trebuie să-l duc până la capăt. Nu e posibil așa ceva, n-o fi fost bună cafeaua?", a reacționat tânărul politician, conform personalului de la protocol. Ca să scape de o iluzorie demitere, Humelnicu i-a trimis președintelui PSD o cerere de concediu medical, așa cum se obișnuiește în România. Astfel, dacă vă vine să credeți, el a ratat Economia. Ministerul Economiei.

Ciolacu de acumulare

Pamflet în versuri

ENCEFALOGRAFIE (balada mârlanului modern) de Submarin Cosorescu

se umflă-n pene, scuipă fix,/ lipeşte flegme pe ciment,

dă din şuruburi, din plămâni,/ din creieraşul pestilent,

dă din gunoi, din decibeli,/ din lăcomie, din bocanci,

râgâie lent şi insolent.../ mofturi? puhoi! gândire? canci!

trece pe roşu, face sâc/ spre cei zapcii voioşi-voinici,

face cu deştul cel scârnav,/ dă din claxon şi din gagici -

astea-s din alea cu tupeu:/ uşoare, fragede, cuminţi:

dacă le-arunci în heleşteu,/ ies iute, cu păstruga-n dinţi!

el, bădăranul cest modern,/ se dă haios, bizar, pristav -

dar, dacă-l hâţâni (in)decent,/ nu are pulbere şi praf

nici cât găseşti pe tobă când/ o baţi şi zici în sus: o, zei,

veniţi urgent şi vă cruciţi/ pe-acest pământ cu cicisbei!

nu vrea să ştie ce-i frumos/ şi nici să afle ce-i respect,

cică-i ajunge doar atât:/ sunt fante şi rebel (e)rect,

mârlan cu glugă de călău/ şi cu bocanci de terorist,

urlu: am lene, deci mă culc!/ sforăi tectonic, deci exist!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Voia să fie "ministrul apărării"

* Se zvonește că, imediat după apariția numelui său în presă ca potențial ministru la Economie, Humelnicu a primit un SMS prin care i se sugera blocarea lucrărilor la podul peste Dunăre de la Brăila, pentru ca transportul cu bacul să nu aibă zilele numărate. "Hai că ne știm doar, e bine să avem grijă unii de alții", ar fi scris în acel mesaj primit pe telefonul mobil. Bănuim de la cine, dar n-avem spațiu să detaliem.

* Ex-city-managerul Galațiului ar fi fost mai atras de o avansare ca secretar de stat într-un minister, decât să fie șeful portofoliului. "Secretarul de stat chiar stă, o zice și numele, doar se vede câte s-au făcut în perioada post-decembristă. Nu știu cum ar fi ca ministru, dar eu, când jucam fotbal, tânjeam după titulatura de ministru al apărării. Ăia puteau fi doar fundașii centrali, eu jucam mijlocaș", li s-a destăinuit unor apropiați senatorul PSD.

* Deputatul PSD de Galați Mitică Mărgărit-Ciasuri, nominalizat pentru funcția de chestor al Camerei Deputaților, ar fi încercat să-l deturneze din invidie pe Humelnicu de pe orbita Ministerului Economiei: "Nu accepta, băi! Tu meriți să fii premier, nu un ministru oarecare! Scuze acum, că am primit un mesaj privat pe Tinder!"

Secretarul de sfat

Modelul CSM Ploiești, urmat la Galaţi

Ce năzbâtie! Echipa de baschet masculin CSM Ploieşti, formație finanțată din bani publici, a dat publicității salariile tuturor jucătorilor şi staffului tehnic, acestea fiind cuprinse între 2.500 şi 23.781 de lei net. Și la CSM Galați se va întâmpla acest lucru, transmite echipa de comunicare, însă nu în următorii ani. "Cinstit, noi nici nu știm câți suntem pe aici, că sunt mai mulți conducători de secție decât sportivi. Când o să avem mai mulți sportivi, o să publicăm și noi salariile sportivilor", se spune într-un comunicat de presă.

Salario de Janeiro

VEDEȚI MAI MULTE DIN ACEEAȘI CATEGORIE, PAMFLET

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3113 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:45