Focurile de artificii au luminat cerul Galaţiului (VIDEO)
Foto: Anca Melinte

Focurile de artificii au luminat cerul Galaţiului (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Sute de gălăţeni au întâmpinat 2022 în stradă, bucurându-se de spectacolul focurilor de artificii şi împuşcând cu sete anul care s-a încheiat. Dacă la intrarea în 2021 spectacolele pirotehnice pe care Primăria municipiului Galaţi şi-a dorit să le organizeze nu au primit avizul necesar de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, iată că acum gălăţenii şi-au luat revanşa. În trei locuri din oraş - la Elice, pe esplanada Sălii Sporturilor și în Piața "Berthelot" - focurile de artificii plătite de Primărie au luminat cerul. Deşi modeste în comparaţie show-urile grandioase din alte vremuri, au amintit de normalitatea care ne lipseşte atât de mult de când trăim sub restricţiile pandemiei.

Celebrul zid al scărilor monumentale de la Elice, pe Faleza Dunării, s-a transformat, în noaptea de Revelion, în „masă” pentru sticlele şi paharele de şampanie pe care gălăţenii le-au închinat în cinstea noului an. Carosabilul a devenit poligon de tragere pentru „muniţia” cu care gălăţenii au împuşcat cu foc anul 2021. DJ-ii au încercat să întreţină atmosfera, dar sonorizarea nu a prea fost de partea lor.

Lansate de pe malul Dunării, focurile de artificii au durat aproximativ nouă minute. Suficient pentru ca gălăţenii să le poată filma - unii chiar în live-uri pe reţelele de socializare - face fotografii şi selfie-uri. După ce au detonat şi restul "muniţiei" din dotare şi au băut şampania, gălăţenii au plecat să continue petrecerea acasă.

Reamintim, spectacolele pirotehnice au făcut parte din evenimentele organizate de Primăria municipiului Galaţi în această perioadă, contractul de 400.000 de lei fără TVA fiind atribuit firmei Gaby Modelles Events SRL.

Foto și video: Anca Melinte

 

 

Citit 13751 ori Ultima modificare Luni, 03 Ianuarie 2022 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.