2022 trebuie să-i aducă Galațiului ceva nou. Trecem podul pe numele nostru (PAMFLET)

2022 trebuie să-i aducă Galațiului ceva nou. Trecem podul pe numele nostru (PAMFLET)
Podul peste Dunăre de la Br… scuze, de la Galați
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Recunoașteți că nu v-ar fi trecut o asemenea idee prin cap? Poate și din acest motiv nu sunteți președinte de Consiliu Județean. Aflați din text ce râvnește Costel Fotea de la județul vecin și ce va obține fără război.

Planuri la un spumant

Vremea rezoluțiilor nu trece ușor, chiar dacă fasoanele au consacrat dialogurile cu și despre noul an doar în seara de Revelion. Să fim mai buni, iată un dicton prăfuit, important este să simtă și dușmanii că le suntem superiori, eventual că ne-am întrecut pe noi înșine. Planurile cu adevărat serioase au fost făcute la 12 noaptea, în secundele care despărțeau 2021 de 2022. Se pare că președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, era la un spumant cu pretenții de șampanie cu o echipă de avocați care ar urma să le dea lovitura eternilor rivali din Brăila. Cu alte cuvinte, capra vecinului va ajunge la abator. Nici nu dădea foarte mult lapte, cu excepția ultimilor ani.

Ce le-a pregătit vecinilor?

Fotea s-ar fi sfătuit cu avocații pentru a-i oferi Brăilei zona Șendreni - Movileni, din coasta combinatului siderurgic. "Îi lăsăm să creadă că ne-au păcălit. Le zicem că oricum avem un județ mare și că ne dorim și dezvoltarea județului lor. Le spunem eventual că viitoarea autostradă a Moldovei va pleca chiar de la borcan, de lângă Liberty Steel. Ar fi ei cap de autostradă, s-ar bucura nebunii", le-a spus șeful CJ Galați specialiștilor care au întocmit actele de donație. "Când o să semneze hârtiile alea, că n-o să fie atenți, de bucurie, le dăm sub nas și hârtiile de cedare a zonei în care este digul dintre cele două reședințe de județ. Pac, și podul de peste Dunăre va trece pe firma noastră, cum ar veni", a adăugat Costel Fotea.

I se zice Sultanul

Experții în treburi juridice au fost impresionați de paharul de șampanie ciocnit cu oficialul gălățean la trecerea dintre ani. "Când l-am văzut prima dată, n-am dat prea mulți bani pe el. Am crezut că-i doar un tip al unui partid care a fost pus acolo drept marionetă. Numai cât i-am văzut frizura și am zis că nu putem discuta chestiuni de anvergură, poate vreun drum, ceva, dar ne-am înșelat. Tipul are potențial de cuceritor, zici că-i sultan. De când ne-am întâlnit prima dată, între noi îi spunem Sultanul. Ideea lui e genială, iată cum Brăila va rămâne fără cea mai importantă investiție de infrastructură de după 1989 încoace!", ne-au povestit avocații care așteaptă doar întâlnirea cu delegația brăileană pentru a "transfera" podul în județul Galați.

Parfumul FoTeilor

Pamflet în versuri

FLIT și DEDETEU (pentru alde mangafache) de Submarin Cosorescu

Domni mameluci, ilustre mangafale,

căprari vremelnici, ca păduchiu-n frunte,

hoţi şi fuduli, complici ai lăcomiei,

parşive tinichele muribunde:

să ştiţi că Ţara Noastră nu-i şi-a voastră,

nu-i la cheremul nu ştiu cărui fante,

nu-i loc de joacă pentru beizadele,

pentru scrântiţi cu-apucături fondante,

e locu-n care unii mai asudă

crezând că-şi scot lumina din strâmtoare,

dar voi le beţi sudoarea... şi, răsplată,

le daţi minciuni şi sfaturi populare!

Vine momentul zdravăn când se-nchide

(şi pentru voi) portiţa scăpătoare,

când badea Sfântul Ştefan cu etuva

dă flit şi dedeteu la fiecare!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Parcați în extravilan!

* Primarul Ionuț Pucheanu și-a propus pentru anul deja în curs ca posesorii de autoturisme din Galați să parcheze și în extravilan. "De unde să mai scot parcări? Doar nu aduc parcări de la mama. Am făcut licitații, 10-20 la sută dintre proprietarii de mașini vor avea unde să parcheze, dar celorlalți n-am ce să le fac. La Brăila au încercat să și le lase? E doar 15 lei biletul până la noi în oraș, pe dig, nu-i mare brânză", a comentat șeful municipalității gălățene.

* Președintele PNL Galați, George Stângă, a scris într-un carnețel că așteaptă de la 2022 să-i răspundă primarul Pucheanu la telefon. "Mai apar lucruri importante, noi suntem cumva în aceeași barcă acum. Îmi doresc să-mi răspundă și foarte respectuos, doar sunt deputat de Galați. Aș vrea, dacă se poate, să-mi spună chiar «domnule deputat Stângă!»"

* Șeful USR Bogdan Rodeanu speră ca măcar anul acesta să devină foarte cunoscut printre concitadini: "Încă sunt vecini de scară care nu mă cunosc cum trebuie, tot timpul mă întreabă ce mai e pe la cantine. Ce vreau să zic? Nu pricep de ce n-au aflat că sunt deja la al doilea mandat de parlamentar."

ParCare alegorice

Șeful Poliției Locale, pe OLX

Primăria organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe durată nedeterminată, a funcției publice vacante de director general, grad II - Poliția Locală Galați. Se caută ocuparea postului de șef lăsată baltă de Petrică Hahui, demisionar în luna decembrie. Bârfa de pe lângă sediul municipalității lasă urme nemaipomenite: se aude că acest concurs va fi mutat pe OLX și cine va licita mai mult va deveni căpetenia polițiștilor locali. "Prea suntem suspectați că va veni un apropiat de-ai noștri. Măcar va fi pe față, se vor vedea și sumele", ne-a respirat în față, dar prin mască, un reprezentant al Primăriei.

LocAla Bala Portocala

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2548 ori Ultima modificare Vineri, 07 Ianuarie 2022 17:33

Mai multe din această categorie: