Primul „somon” realizat în întregime din plante

Primul „somon” realizat în întregime din plante
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un start-up israelian a reușit o variantă de somon din plante, folosind doar proteine din legume și extracte de alge, cu gust asemănător, menționează newsletter-ul Civilisation.

Compania a dezvoltat un file de somon 100 la sută pe bază de plante, care reproduce fiecare aspect al peștelui convențional. Dezvoltarea de succes este rezultatul tehnologiei de fabricație care este în curs de brevetare. Produsele vor fi în cele din urmă disponibile pentru fabricare la scară largă, dar la costuri reduse pentru consumator.

Inventatorii noului produs susțin că somonul din plante are aceleași valori nutriționale ca peștele, fiind bogat în proteine, Omega 3, Omega 6 și vitaminele B. Fileul de somon Plantish se poate prepara la grătar, coace sau prăji, comportându-se exact ca o bucată de pește adevărată.

Compania a fost fondată pe principii etice de salvare a oceanelor și de a oferi alternative nutritive la pește. Produsul creat nu conține niciuna dintre toxinele care sunt identificate frecvent în fileurile obișnuite - inclusiv mercur, microplastice, hormoni și antibiotice.

Citit 599 ori Ultima modificare Duminică, 30 Ianuarie 2022 01:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.