Galațiul strică planurile rușilor. Senzațional: Nu mai există riscul unui război în Ucraina (PAMFLET)

Galațiul strică planurile rușilor. Senzațional: Nu mai există riscul unui război în Ucraina (PAMFLET)
Acestea sunt "tancurile" văzute de ruși, niște SUV-uri la spălătorie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Suntem pacostea lui Vladimir Putin, aproape că-i stricăm planurile atât de bine scrise, iar totul pleacă de la nebunia gălățenilor noștri care își spală aproape în fiecare zi bolizii de zeci de mii de euro.

Breaking news

Avem vești de ultimă oră, măcar pagina de Pamflet a "Vieții libere" să muncească în țara asta, dacă restul a rămas cu ochii blocați pe facturile la curent electric și gaze. Nu vă mai faceți provizii, nu mai săpați beciuri sau buncăre! Războiul Rusiei cu restul lumii se amână sau, mai degrabă, se anulează, ne transmit unii oameni care deja au ajuns pe frontul estic al Ucrainei. După ce și-au montat corturile și și-au scos binoclul de la brâu, specialiștii în zvonuri credibile ne-au transmis că Galațiul ar putea deveni capitala Uniunii Europene. Motivul este absolut incredibil: din cauza unor imagini din satelit, orașul nostru aproape că-i dă peste mână președintelui rus Vladimir Putin. Salvăm Europa, ce să ne mai ascundem!

Despre ce-i vorba?

Bossul de la Kremlin are 48 de ore de nesomn, el uitându-se ore în șir la calupul de fotografii și filmulețe făcute de experții Rusiei deasupra reședinței județului Galați. Cum suntem zonă-tampon, oamenii lui Putin au analizat întreaga frontieră a României cu Republica Moldova, existând bănuieli că laserul de la Măgurele nu este singura "armă" a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Presupunerile s-au adeverit, anunță agenția internațională de știri Sputnik. "Este o mobilizare fără precedent în raionul... pardon, orașul Galați. Se văd multe tancuri albe și negre care migrează, sunt în coloană, e ceva greu de deslușit. Ni se pregătește ceva", se aude că ar fi concluzionat rușii.

Ce s-a întâmplat

Un plutonier major în rezervă din comuna Tulucești, care admite că întreaga viață cazonă și-a petrecut-o la umbră cu efervescentul joc de table, susține că fiul său, angajat la NASA, a descoperit... descoperirea. "Bre, nu vă mai inflamați atâta! Băiatul meu a analizat pozele alea până la pixel, nu știu ce-o fi ăla, și zice că tancurile alea nu erau decât mașini d-astea, de teren, care stăteau la coadă la spălătoriile auto. Care tancuri? Rușii au înnebunit de la atâta băutură! Noi le ziceam jeepuri, dar acum li se zice SUV. Deci, mașini d-astea sunt, nici vorbă de artilerie și alte prostii", ne-a declarat fostul militar, om cu experiență. Măcar acum avem ocazia de a trage aer în piept: gata probabilitatea nebunească de a porni războiul!

Cazona Zoster

Pamflet în versuri

JOS DEMOCRAȚIA! (alde leoarcă şi fleoarcă) de Submarin Cosorescu

Oraş plin cu lichele, bezmetici şi sperjuri -

cum pupăza mai sufli, cum pupăza mai poţi,

cum pupăza mai hârâi, mai ierţi şi mai înduri

libidinoşi, obraznici, caricaturi şi hoţi?

Ţi-au spart patriarhalul şi ţi-au umblat la tei

alde tămâie, lene, somn, zgomot şi scârţar

şi leoarcă de atâta simţire şi temei:

nişte festivi cu fleoarcă, scrumbie şi muştar!

Ţi-au supt blazonul, vlaga şi tot ce ai avut

la dreapta demnităţii - mă mir că n-ai plecat

în altă rânduială, în care belzebut

nu dă din mâini pe capre de ţară şi de stat!

Hai să plecăm de-aicea, sărmanule oraş,

hai să-nvăţăm Nemţeanu, hai iute să fugim -

aici nu-i timp şi vreme de pace şi iavaş,

şi nu-i nici loc de joacă şi nici de ţintirim!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Ei zic că ne atacăm singuri

* Gălățenii care se duc regulat spre Giurgiulești pentru a face plinul cu carburant mai ieftin au fost reperați la fel de repede de serviciile rusești. "Se face trafic pe acea stradă care pleacă în completarea unui viaduct, prea e forfotă, nu e bine. Ne întrebăm acum dacă nu cumva viaductul din Galați a fost special construit pentru a bloca accesul nostru în Ucraina", par să fi vorbit între ei locotenenții lui Putin, probabil aburiți de alcool.

* Ruinele Mehid servesc perfect planurilor de inhibare a atacurilor rusești. După o trecere în revistă a teritoriului românesc, se pare că militarii care îl salută cu mâna la chipiu pe Vladimir i-au raportat următoarele: "Tovarășe, probabil că ăștia s-au speriat deja de noi, se asediază între ei sau nu pricepem deloc imaginile. De sus se vede că sunt sătui de bombe cetățenii orașului cu numele Galați. N-are rost să ne mai implicăm și noi."

* Zonele încă neamenajate după dărâmarea garajelor din Galați se înscriu pe aceeași listă deja "bifată". Practic, pentru a-și simți orgoliul gâdilat, atacatorii de la Răsărit ar trebui să se uite de prin Ungaria, Austria încolo.

Garaj Kapoor

Real Madrid, pe Stadionul "Dunărea"?

Cluburile gălățene se plâng de noile taxe impuse de administrația locală pentru închirierea arenelor sportive, 300 de lei pentru ora de antrenament și 500 de lei pentru ora de meci oficial. Nu pricepem de unde atâta răutate, mai ales după sosirea unui fax pe adresa CSM Galați, noul administrator al bazelor sportive: "Clubul Real Madrid, după ce a consultat lista dumneavoastră de prețuri, a decis să vă facă o ofertă. Vom veni de două ori pe săptămână pe Stadionul "Dunărea" pentru antrenamente. E mai ieftin decât la Madrid". Jucați-o pe asta!

Baza bună trece primejdia rea

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5159 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 23:47

Mai multe din această categorie: