Asteroid potenţial periculos, monitorizat la Galaţi (VIDEO)

Asteroid potenţial periculos, monitorizat la Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a monitorizat timp de trei zile un asteroid potenţial periculos şi a raportat datele la Minor Planet Center (MPC). Astfel, în perioada 19-21 ianuarie, s-au efectuat mai multe observaţii astrometrice şi fotometrice de seară, în care s-au realizat măsurători de poziţie ale asteroidului (7482) 1994 PC1, care face parte din categoria asteroizilor potenţial periculoşi.

Măsurătorile, realizate de echipa formată din Ovidiu Tercu - coordonatorul Observatorului Astronomic Galaţi şi Gabriel Neagu - membru al Astroclubului "Călin Popovici", vor contribui la determinarea precisă a orbitei asteroidului.

"Anterior, Biroul de Apărare Planetară (Planetary Defence Office/Near-Earth Object Coordination Centre) trimisese un buletin informativ legat de acest asteroid, care a trecut prin apropierea Pământului pe 18 ianuarie, la o distanţă de 1.975.054 kilometri (aproximativ 5,1 distanţe lunare), cu o viteză de 19,56 kilometri pe secundă. "Asteroidul are perioadă orbitală cunoscută de aproximativ 1,57 ani şi face parte din categoria asteroizilor potenţial periculoşi, care cuprinde orice asteroid cu un diametru de minimum 140 metri şi distanţa minimă dintre orbita sa şi orbita Pământului mai mică de 7.480.000 kilometri", se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florin Matei.

Citit 2131 ori Ultima modificare Vineri, 28 Ianuarie 2022 16:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.