Ce legături există între două dintre marile plăceri ale vieţii: sexul și mâncarea

Ce legături există între două dintre marile plăceri ale vieţii: sexul și mâncarea
Sursa foto, bzi.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din punct de vedere ştiinţific, s-a descoperit că există diferite legături între ceea ce mâncăm şi apetitul nostru sexual. Anumite alimente ne stimulează şi ne ajută să avem o viaţă sexuală din ce în ce mai activă. Acestea, la fel ca sexul sau drogurile, activează variabil centrii plăcerii din creier.

Un sondaj efectuat în parteneriat între Havas Worldwide şi Market Probe International, în care au fost implicaţi peste 11.000 de bărbaţi şi femei, a scos la iveală faptul că mai bine de jumătate dintre cei implicaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, cred că mâncarea oferă același grad de plăcere ca sexul. Interesant este faptul că femeile sunt mai convinse de acest lucru decât bărbaţii, notează publicaţia Woman's Health.

În plus, la fel ca sexul, alimentele activează variabil circuitul de recompensă din creier. Gustul dulce şi textura cremoasă provoacă plăcere culinară cel mai des, de exemplu.

În urma unui alt studiu, cercetătorii au descoperit faptul că femeile sunt mai predispuse momentelor romantice când nu se simt înfometate. După ce un grup de femei a văzut câteva imagini de cuplu cu persoane îndrăgostite şi apoi câteva poze neutre cu diferite lucruri, un test efectuat cu un scanner asupra creierului a arătat că, după ce mâncaseră, activitatea cerebrală era mult mai crescută. Autorul studiului, Alex Ely, este de părere că "în loc să fii nervos şi supărat, chiar şi iritat când eşti înfometat... mai bine mănânci şi atunci vei observa cum toate problemele vor avea o soluţie".

Citit 518 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 16:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.