Mâncare sau artă?

Mâncare sau artă?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bucătăria japoneză presupune ca mâncarea să arate bine, nu doar să fie gustoasă. Aşa că artiştii culinari locali iau provocarea în serios, pregătind cu migală orice aliment. Este şi cazul artistului japonez Gaku, care, cu ajutorul unui cuţit, reuşeşte să modeleze fructe şi legume, creând modele deosebite. Spre exemplu, doar din broccoli, artistul reuşeşte să creeze un vultur, un buchet de flori sau un şarpe. Cea mai celebră creaţie culinară a sa este "Peştele Broccoli", potrivit mediafax.ro.

Tot artă face şi Tomoko Sato, o altă artistă japoneză, care "transformă" fructele în adevărate lucrări de artă:

Citit 976 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 15:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.