Detalii incitante găsite într-un studiu din trecut. Despre viața sexuală a femeilor din urmă cu 120 de ani

Detalii incitante găsite într-un studiu din trecut. Despre viața sexuală a femeilor din urmă cu 120 de ani
În privința frecvenţei raporturilor sexuale, trei sferturi dintre femei au menţionat că făceau sex cel puţin o dată pe săptămână
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În bazele cu informații istorice arhivate la Universitatea Stanford din Statele Unitate ale Americii a fost descoperit, în urmă cu mai mulți ani, un document despre care specialiștii consideră că ar fi primul studiu despre sex, făcut în secolul al XIX-lea de o profesoară universitară, la care au participat numai femei. Răspunsurile oferite în cadrul cercetării arată că viaţa intimă a reprezentantelor sexului frumos era în urmă cu peste un secol mai incitantă decât indică studiile similare făcute în ziua de azi.

Istoricul Carl Degler a descoperit din întâmplare, în urmă cu câţiva ani, ceea ce pare să fie prima cercetare despre sexualitate făcută de profesoara universitară Clelia Duel Mosher, între 1900 şi 1920, perioadă în care a lucrat în cadrul Universităţii Stanford, instituţie înfiinţată în 1885. Cercetătoarea a reuşit să primească răspunsuri de la 450 de femei pentru chestionarul pe care l-a gândit, multe dintre repondente fiind născute în anul 1862. Prin chestionarul aplicat, Mosher a urmărit să înţeleagă ce se întâmpla în intimitatea cuplurilor, în epoca victoriană.

Răspunsurile oferite de femei la întrebările referitoare la viaţa lor sexuală au indicat că 78 la sută îşi doreau să facă sex cu partenerii lor, deşi multe căsătorii erau aranjate în acele vremuri. Un lucru care ar putea să pară surprinzător este că trei sferturi dintre femeile care au răspuns la întrebările Cleliei Mosher au precizat că aveau orgasm în mod regulat. Procentul este cu mult mai mare decât cel oferit de studii similare făcute în zilele noastre, conform cărora numai 57 la sută din femei reuşesc să experiementeze orgasmul.

Deşi se consideră că, la 1900, sexul în cuplu era făcut mai ales cu scopul de a avea copii, nu pentru plăcerea partenerilor, cercetarea veche de peste un secol relevă că mai bine de jumătate dintre femei considerau că sexul trebuia să le ofere plăcere ambilor parteneri, acesta fiind unul dintre cele mai importante aspecte menţionate de participantele la sondaj, notează publicaţia "The Independent", preluată de adevarul.ro.

În ceea ce priveşte frecvenţa raporturilor sexuale, trei sferturi dintre femei au menţionat că făceau sex cel puţin o dată pe săptămână, iar un sfert din acestea chiar au mărturisit că îndrăzneau să le vorbească soţilor despre faptul că nu sunt fericite cu viaţa lor intimă. Printre concluziile trase de Mosher, în urma rezultatelor cercetării, se arăta că bărbaţii acelor timpuri nu acordau suficientă atenţie dorinţelor sexuale ale femeilor.

Citit 1600 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.