Alexandru Arşinel: „Tânjesc după tot ce înseamnă Teatrul «Tănase»” (VIDEO)

Alexandru Arşinel: „Tânjesc după tot ce înseamnă Teatrul «Tănase»” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

„Tânjesc după tot ce înseamnă Teatrul «Tănase», tânjesc după colegii mei în care am crezut şi în care mai cred”, i-a mărturisit Alexandru Arşinel lui Cristi Brancu, la „Exclusiv VIP”, pe Prima Tv.

De câteva zile, numele actorului ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani a ajuns în centrul dezbaterilor publice după ce primarul Bucureştiului, Nicușor Dan, nu i-a mai prelungit mandatul de director artistic al Teatrului „Constantin Tănase”. Edilul-şef al Capitalei a precizat că Arşinel a rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor.

„Eu am renunțat la funcția de director artistic în favoarea unui coleg care a fost excelent în preluarea conducerii, eu nu am avut nimic împotriva numirii, eu am fost cel care a inițiat-o. M-a surprins, însă, lipsa de respect față de munca mea de 60 de ani într-un teatru și faptul că nu a arătat nici măcar cea mai mică atenție în efortul acestui actor. Tânjesc după tot ce înseamnă Teatrul «Tănase», tânjesc după colegii mei în care am crezut şi în care mai cred. Trebuie să muncesc, să urc pe scenă și să simt din partea celor care populează acest teatru mai mult atașament”, a spus actorul.

Alexandru Arşinel a ajuns în atenţia publică şi ca beneficiar al unui transplant de rinichi. Veniturile lui nu sunt deloc neglijabile, în condiţiile în care alţi mari actori trăiesc în sărăcie. Potrivit HotNews, în ultima declaraţie de avere, actorul Alexandru Arșinel avea un venit de aproape 80.000 de lei pe an din funcția de director adjunct al Teatrului ”Constantin Tănase”. Conform documentului depus în vara trecută, Arșinel avea, pe lângă suma primită pentru această funcție, venituri din activitatea de actor, pensie, pensie de handicap gradul 2, indemnizație de revoluționar și indemnizație de merit de la ministerul Culturii.

Citit 2507 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.