Greierele de casă devine aliment în Uniunea Europeană

Greierele de casă devine aliment în Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Comisia Europeană a autorizat, joi, includerea greierului de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană (UE), se arată într-un comunicat de presă emis de executivul european, citat de digi24.ro.

Greierele de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum în Uniunea Europeană, după ce, în iulie 2021, a fost emisă aprobarea pentru viermele galben uscat, iar în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare. Greierele de casă a primit autorizație spre a fi consumat atât în formă congelată, cât și uscată sau pudră. Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase, cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume. De asemenea, în contextul strategiei "De la fermă la farfurie", insectele au fost identificate drept o sursă alternativă de proteine, care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.

Citit 1122 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 19:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.