Angajații Primăriei Galați, monitorizați prin GPS, ca să nu fie atacaţi pe stradă

Angajații Primăriei Galați, monitorizați prin GPS, ca să nu fie atacaţi pe stradă
Atențiune, atențiune! Ies bugetarii de la serviciu. Trebuie păziți!
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Dacă ai un venit consistent, devii o miză. De aceea, mai-marii municipalității de la Dunăre au decis să-i controleze de la distanță pe subordonați: salariile lor sunt cunoscute, le întrec cu mult pe cele din mediul privat, aşa că oamenii au nevoie de protecție.

Altfel de planuri de vacanță

La finalul săptămânii trecute, am consumat tuș, hârtie și spațiu de internet pentru a prezenta majorările de salarii din Primăria condusă de Ionuț Pucheanu. Angajații de rând nu vor simți o creștere senzațională, probabil nu sunt nici foarte eficienți. În schimb, de la șefii de birouri în sus, majorările sunt de cel puțin două mii și ceva de lei. Fiecare după rugăciunile pe care le-a făcut la biserică. Să treci de la 12.160 de lei la 15.127 de lei sau de la 10.638 de lei la 13.500 e un pas mare în față și un plan și mai sigur de vacanță în Maldive. Sau în Tenerife, acolo unde merită orice bugetar din România să bea cu paiul și să-i facă vreun băștinaș vânt cu o frunză de palmier. 

Ce-i cu atâta transparență?

Să nu uităm, de majorări esențiale beneficiază, printre alții, și cei din funcții foarte bine echilibrate în cadrul administrației municipale. Arhitectul-șef va încasa 16.640 de lei, după ce până acum era nevoit să se descurce cu amărâta sumă de 12.396 de lei, undeva pe aici situându-se și secretarul general. Oameni care s-au dedicat toată viața principiilor și jobului mult visat și care acum culeg roadele. "Ce naiba, mă? Voi ce păziți pe aici? De ce sumele astea au ajuns în presă? Ce-i cu atâta transparență, vreți să vă atace lumea pe stradă?", ar fi tunat un viceprimar, într-o ședință ținută la fumoarul Primăriei. Și s-au activat planurile de urgență.

Să nu-i atace fraierii din privat!

Ca să nu aibă de suferit, toți subordonații lui Pucheanu au fost instruiți să nu le spună nici măcar prietenilor unde lucrează, să se echipeze cât mai modest și să nu poarte bijuterii. "Care ai fost prin Brazilia? Cam așa e pe acolo, te îmbraci în tricou alb, șort și papuci, ca să nu atragi atenția. Salariile le veți lua doar din automatul instalat în sediul Primăriei, nu mai ridică nimeni leafa de pe bancomatele montate la marginea străzii", sunt unele dintre recomandările cu damf de obligație din Primărie. Mai mult, această categorie de bugetari va fi monitorizată prin GPS, ca să nu fie atacată de vreun nenorocit care lucrează în mediul privat.

Venit vidi vici

Pamflet în versuri

MONOLOG de OPULENTĂ de Submarin Cosorescu

feriţi-vă! sunt opulentă,/ sărmanilor, proştilor!... cine

se pune cu mine-o păţeşte,/ nu vreau nici un fleţ lângă mine!

mă doare de voi în curbura/ carpaţilor!... voi sunteţi micii

pe care-i sfidez şi de care/ mă doare şi-n cotul pisicii!

e vai de condiţia voastră,/ săracilor, râmelor!... n-are

nici unul din voi nici cât negrul/ meu mic, de sub unghia mare!

nu dau salutare la nimeni/ şi nici nu răspund la oricine,

sunt dură şi tare şi plină/ cu morgă şi gânduri puţine!

calc tot ce (se) spune că-i lege-n/ zigzaguri şi-n drepte şi curbe,

am treabă destulă şi mare.../ şi frec limuzina prin urbe!

am şcoli şi am diplome multe,/ hectare cu miei şi cu mentă,

mi-s(s) doctor ca ăla, ministrul!/... feriţi-vă! sunt opulentă!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Supărarea lui Pucheanu. Alte glume vizavi de lefurile din Primărie

* Un director de multinațională care funcționează pe raza municipiului Galați va participa luna viitoare la un concurs de femeie de serviciu în Primărie. "Dacă vindem bine într-o lună, aș putea să încasez 4.000 de lei, în vreme ce doamna care dă cu mătura la Taxe și Impozite ajunge tot pe acolo. Vreau să vin aici, mi-aș permite leasingul la SUV. Sau măcar o să rămân part-time la actualul loc de muncă și în restul zilei să șterg praful la sediul de pe Domnească al municipalității", s-a justificat acesta.

* Un șofer al municipalității a refuzat să câștige un milion de euro la loto. I s-ar fi promis măsluirea acestui concurs la schimb cu renunțarea la jobul său de "driver" pentru un boss din Primărie. "Banii de la loterie îi cheltuiesc repede, în schimb, aici îi primești lunar. În rate, cum ar veni, dacă înțelegeți șmecheria", ne-a povestit conducătorul auto.

* Salariul primarului nu va crește deloc în perioada următoare, potrivit documentelor consultate de colegii noștri care scriu pe bune. Ca să-i treacă supărarea, edilului-șef i se promite din 2024 un mandat de senator și apoi postul lui Mircea Geoană de la NATO.

Șoferică Venturiano

Taximetriștii cer mărirea orașului

Camera Taximetriștilor din Galați a depus la Primărie un act prin care solicită majorarea tarifelor practicate. Se cere chiar trecerea la 4,40 lei per kilometru, iar autoritățile ar accepta maximum 3,75 lei. Solicitarea taximetriștilor nu are șanse mari de reușită, însă există și alte variante avansate către municipalitate: "Dacă nu măriți tariful, măcar haideți să scădem din kilometru! Să-l aducem la 800 de metri. Sau să mărim orașul, ca să-i obligăm pe clienți să meargă mai mult și, implicit, să plătească în plus". Voi ce variantă ați accepta?

Maxi-Taxe

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2973 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.