Clubul local de fotbal, noul Chelsea? Abramovici cumpără echipa Oțelul

Clubul local de fotbal, noul Chelsea? Abramovici cumpără echipa Oțelul
Costel Fotea și Roman Abramovici au fost văzuți zilele trecute într-un restaurant gălățean
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Unul dintre cei mai invidiați investitori din fotbalul european are de gând să se stabilească la Galați. Îl constrânge războiul și nici n-ar vrea să rămână pe margine după ce și-a luat mâna de pe clubul care a câștigat cel mai recent trofeu al Ligii Campionilor.

Nu mai e văzut la fel

Roman Abramovici, un nume care se plimbă cu ușurință pe buzele tuturor, poate cel mai invidiat investitor din istoria fotbalului. Pentru puținii necunoscători, este un foarte potent om de afaceri din Rusia care nu-și mai asumă vreo relație de amiciție cu Vladimir Putin, devenit între timp omul negru de pe planetă, și care chiar se implică în negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia. Se subînțelege că a devenit un dușman al Kremlinului. Nici în vestul în care locuia până mai ieri nu mai beneficiază de același respect, vânzarea clubului Chelsea Londra, deținătoarea trofeului UEFA Champions League, fiind una dintre deciziile sugestive în acest sens. 

Îi este cunoscut județul

Urechile paginii de pamflet a ”Vieții libere” au prins zilele trecute o idee strașnică: Abramovici intenționează să se stabilească, măcar pe perioada conflictului din Ucraina, pe frontul de est al organizației NATO, iar Galațiul ar fi orașul cu cea mai strategică poziție. El însuși i-ar fi povestit-o zilele trecute lui Costel Fotea, președintele Consiliului Județului, într-o întâlnire tête-à-tête vânată de paparazzi. "Dumneata nu știi că eu am bătut județul ăsta de sute de ori, am făcut toate drumurile, de la est la vest și de la nord la sud, când încă nu mă îmbogățisem. Să nu mă întrebi ce transportam dinspre Republica Moldova, ideea e că mi-am schimbat mașina de zeci de ori. Praf erau străzile", i-a povestit rusul oficialului gălățean.

Dorește și teren arabil

După ce drumurile județene au cunoscut o îmbunătățire, contextul actual fiindu-i nefavorabil miliardarului plecat din Londra, iată că a revenit muntele la Mahomed, dacă vă este cunoscută expresia. "Îți cumpăr niște teren în județ și vreau să iau și echipa de fotbal. Am auzit că a fost campioană și că a jucat în Liga Campionilor. Cum îi zice, Oțelul? Perfect. Gata, du-mă la oamenii care dețin societatea, batem palma și o să investesc aici. Vreau să fac la Galați ce am făcut și în Regat cu Chelsea", i-a mai spus investitorul-minune lui Costel Fotea. În zilele următoare, Roman Abramovici urmează să-l viziteze și pe primarul Ionuț Pucheanu.

Picu Roman Abramovici

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Pamflet în versuri

O ȘLEAHTĂ de Submarin Cosorescu

timp năclăit cu kitschuri, slin şi proşti, 

leorbăitori, lichele şi deşeuri,

lingăi, pramatii, actuali şi foşti

oportunişti şi hâzi umpluţi cu E-uri !!!

 

iluştri ţafandachi sfidează tot

ce mai înseamnă sfânt, sobrietate –

ce se întâmplă-n jururi, nu-i norod,

e-o şleahtă de scursori ne/vertebrate !!!

 

sfidează tot, ignoră tot – ce strâmb

se vede viitorul cestei urbe

în care prim arhonte-i un hadâmb

flancat de hoţomani, hulpavi şi turbe !!!

 

iar alde rapăn – nişte jalnici scumpi,

penibili şi penali – merg la votare,

se fasolesc şi joacă ţara-n bumbi –

timp năclăit cu kitschuri şi-ngâmfare !!!

Ce ar mai putea face rusul la Galați

* Atragerea lui Abramovici în sud-estul României este un câștig colosal, nu ne vine să credem că n-a ales Brăila, cum s-a întâmplat în multe alte dăţi. Și totuși, planează un pericol. Oficialitățile gălățene intenționează să monteze o pânză de proporții gigantice la ieșirea din municipiu. Ne explică un consilier local această nebunie: "Dacă vede ăsta podul de la Brăila, îl pierdem. Măcar până îi facem actele pe Galați, ținem acea pânză în toată zona de sud a orașului, e o pânză de culoarea cerului."

* V-ați întrebat de ce șeful CJ, Costel Fotea, dorește construirea unui heliport? Veți avea același răspuns după ce ne vom bucura și de un aeroport regional. Doar n-o să circule ditamai miliardarul cu maxi-taxi sau chiar cu mașina personală pe la Surdila-Greci sau pe la Viziru.

* Oamenii de nădejde ai fostului patron al lui Chelsea Londra i-au sugerat să ia toate măsurile necesare pentru a nu se împiedica de vreun concurent din zonă. "Am auzit că aveți un Roman pe aici, unul care vroia să ajungă primar. Picu Roman, despre el este vorba. Nu știu, faceți ce vreți, dar nu vreau să mai aibă voie să candideze la ceva în județul Galați", i-a cerut businessman-ul lui Fotea.

Miliardare de mână

Deveselu. Exploziile din combinat, detectate

Sunetele terifiante din Combinatul Siderurgic Liberty Galați – explozii simțite zilele trecute de mai toți cetățenii reședinței de județ – n-au nicio legătură cu războiul. Informația a fost prezentată din timp, dar specialiștii de la Deveselu, acolo unde este montat scutul NATO, mărturisesc că s-au panicat. "Nouă nu ne-a spus nimeni că tocmai la Galați, oraș de frontieră, vor arunca o parte din combinat în aer. Eram cât pe ce să trimitem niște rachete de întâmpinare, Doamne ferește!", spun reprezentanții acestui obiectiv militar.

CombiNATO

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3819 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.