Steven Spielberg, în dialog online cu publicul din România

Steven Spielberg, în dialog online cu publicul din România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Regizorul american Steven Speilberg a acceptat invitatia American Independent Film Festival de a intra într-un dialog cu publicul cinefil din România.

Vineri, 15 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, după proiecția filmului West Side Story va avea loc o conversație moderată de criticul Andrei Gorzo, informează Mediafax.

Spectatorii îi vor putea adresa propriile întrebări cunoscutului cineast, completând un formular în urma achiziționării unui bilet. Dialogul se va desfășura prin Zoom și va dura în jur de o oră, regizorul american dorind să-și aducă astfel contribuția la sprijinirea refugiaților ucraineni, prin intermediul festivalului.

American Independent Film Festival (AIFF) îi aduce în acest an un omagiu lui Spielberg, cu un triptic de neratat. Mai întâi, E.T. Extraterestrul, o capodoperă care împlineşte 40 de ani. Apoi, thriller-ul Duel (proiectat pe marele ecrane și în România în epoca ceauşistă cu titlul „Duel pe autostradă”), una dintre cele mai bune producţii de gen din ultima jumătate de secol. La doar 24 de ani, cu o virtuozitate tehnică incredibilă, Spielberg reușea să scoată suspans insuportabil din “piatră seacă” (în cazul de faţă, un buget minimalist).

Spectatorii AIFF.6 vor putea vedea şi West Side Story, cel mai recent succes al său, o a doua adaptare după muzicalul din 1957 cu acelaşi nume, care a fost recompensat în 2021 cu un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Ariana DeBose).

Toate încasările ce revin organizatorilor din vânzarea biletelor pentru AIFF.6 vor fi donate.

Organizat de Asociația Cinemascop, AIFF.6 este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România – Asociația Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual.

Citit 1157 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.