Ce determină durerile în timpul actului sexual

Ce determină durerile în timpul actului sexual
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Simţi dureri în timpul actului sexual? Multe femei se confruntă cu acest disconfort, din diferite motive. Pentru că un contact sexual dureros poate cauza stres emoţional şi chiar sabotarea relaţiei, trebuie întotdeauna investigată cauza, de îndată ce apare. Lubrifierea insuficientă poate fi o cauză a apariţiei durerii în timpul actului sexual. Problema poate fi rezolvată prin mărirea timpului acordat preludiului sau prin folosirea unui lubrifiant sexual.

Un alt motiv pentru care uneori sexul doare este generat de teama femeii de a fi rănită, atunci când muşchii vaginali se confruntă cu spasme musculare involuntare sau cu infecţii vaginale. În al treilea rând, fibromul uterin reprezintă cea mai frecventă tumoară benignă care se dezvoltă în stratul muscular al uterului. Provoacă durere, în special în timpul actului sexual.

Chisturile ovariene

Durerile în timpul actului sexual ar putea fi cauzate şi de chisturile ovariene. Un control la medicul ginecolog este necesar pentru stabilirea diagnosticului şi tratamentului. De asemenea, femeile care se confruntă cu durerea în timpul actului sexual ar putea suferi de boală inflamatorie pelvină. Aceasta este o infecţie care afectează organele sexuale feminine. Presiunea asociată poate provoca dureri. Durerea se intensifică cu cât inflamaţia ajunge mai adânc în ţesuturi.

Alte cauze

Sarcina extrauterină este o altă cauză a apariţiei durerii în timpul actului sexual. Sarcina extrauterină presupune că fătul creşte în afara uterului. Notă: Niciodată nu ar trebui să ai relații sexuale imediat după naştere sau după o intervenţie chirurgicală. Mai mult, orice problemă ginecologică se traduce cu durere în timpul actului sexual.

Alte cauze ale durerii includ boli cu transmitere sexuală şi debutul menopauzei.

Citit 1348 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.