Nu degeaba a fost mutat șeful OPC Galați: Gândacii din Centru sunt comestibili!

Nu degeaba a fost mutat șeful OPC Galați: Gândacii din Centru sunt comestibili!
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Avem un incredibil talent de a ne pune Uniunea Europeană în cap. Aflați din povestea de mai jos cum o știre senzațională de presă era să ascundă un scandal de proporții. Bine că s-a intervenit la timp!

 

Ce recoltă a inspectorilor!

De la începutul acestui text, ar fi util să acceptăm un compromis, termen cu care Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați are o mare problemă: ca să jonglăm mai ușor cu abrevierile, vom folosi OPC pentru tot ce înseamnă Protecția Consumatorilor. De asemenea, întreaga zonă cunoaște urmările celor mai recente descinderi ale inspectorilor acestei instituții. Un hotel bine văzut în oraș a primit o amendă usturătoare, alegându-se cu bucătăria închisă, iar câteva carmangerii, pescării și măcelării din Piața Centrală au de dat bani la stat, rămânând și fără sute de kilograme de produse alimentare considerate neconforme.

 

Cattani de la Dunăre, mutat

Iar valurile nu s-au oprit aici. În urmă cu câteva zile, OPC-ul condus de Sorin Susanu, adus de la Brașov pentru a-și da corijența la malurile Dunării, i-a aplicat patronului unui restaurant din Centru o amendă de 10.000 de lei, închizând temporar prăvălia. Povestea a cunoscut accente dramatice: șeful Comisariatului s-a plâns că a fost amenințat în propriul birou de cel călcat în magica perioadă a sărbătorilor, dar lucrurile trebuie spuse până la capăt. Nu degeaba președintele ANPC (tatăl OPC-urilor), Horia Georgescu, a decis mutarea de urgență a lui Susanu la Eforie Nord. "Nu mai pot cu acești Corrado Cattani care țin să strice feng shui-ul oamenilor de afaceri", a răbufnit mai-marele Autorității Naționale.

 

"Hello, Ursula is calling"

Și totuși, ce s-a întâmplat? Georgescu susține că a fost sunat în persoană de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. "Am zis că intru în pământ de rușine. Când am auzit-o pe madam Ursula cum urla la mine, am vrut eu însumi să-mi dau demisia. Mi-a zis femeia că gândacii de la restaurantul din centrul Galațiului sunt comestibili, că acolo e ditamai crescătoria din care se va alimenta o bună bucată a comunității europene, că e hrana viitorului. Păi, noi ce facem, închidem o fabrică de gândaci doar ca să părem intransigenți? Nu pot tolera asemenea gafe, și-așa bate criza alimentară la ușă. Nu vreau să mai aud de acest Susanu", ne-a explicat boss-ul ANPC, calmând oarecum apele în târgul nostru.

Carcalacu’ Brateș

Pamflet în versuri

AUTOPORTRET și AUTODENUNȚ de Submarin Cosorescu

eu sunt cel care nu respectă nici o cutumă, nici o normă,

eu sunt cel care, totdeauna, are ceva murdar de spus,

sunt afumatul/fumătorul în orice loc, fără oprire -

ultimul fum, fără greşeală, l-împrăştii prin autobuz !!!

sunt un uşchit, sunt un fanatic al sclifoselilor moderne,

un cabotin, un papă-pizza, un trândav prostănac mobil,

un filfizon cu creier neted cum e şi-al mamei şi-al lui tata,

sunt păcăliciul de serviciu, libidinosul infantil !!!

sunt plin cu găuri şi cu greaţă... şi port inscripţii stilizate

pe accesorii, pe bagaje, pe haine, pe încălţăminte,

pe piele, peste tot... adică îmi fac reclamă la prostie -

de fiţe, de matrapazlâcuri şi de mizerii sunt pendinte !!!

m-am săturat de hodorogii şi ramoliţii care-ncurcă

desfăşurarea tinerimii pe ritmuri tâmpe de hiphap -

să se-nţeleagă foarte bine, să nu se creadă că sunt altul,

mi-am scris pe bluză „gură-cască” şi „afumatul fără cap !!!”

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte glume despre descinderile OPC Galați

* Câțiva proprietari de restaurante din municipiu au protestat ieri în fața Prefecturii: "E firesc să vină inspectorul pe nepusă masă, cum se zice? Anunță-mă, frate, cu câteva zile înainte, ca să fac și eu curățenie pe la bucătărie, să spăl vasele, să dau cu mătura. Doar n-o să facem asta zilnic, noi trebuie să facem și mâncare pentru clienți."

* Gândacii de la respectiva terasă din centrul Galațiului pot fi preparați atât cu orez, ca la parastase, cât și cu cartofi rondele sau prăjiți. Aceștia din urmă merg cu bere la halbă.

* ONU anunța săptămâna trecută că o criză alimentară fără precedent va afecta întreaga planetă. În lumina acestui potențial pericol, carnea expirată nu mai trebuie aruncată: poate fi spălată cu oțet, sărată bine și apoi comercializată. E părerea unor specialiști de birt care, la un moment dat, ar fi în stare să mănânce orice.

* Niciun alt control nu este binevenit, nu doar în mediul privat, ci și la buget. Se lucrează la fondarea unei organizații care să militeze pentru desființarea tuturor comisariatelor care urmăresc respectarea legilor în vigoare. Sperăm să se ajungă acolo cât mai curând!

CSF, NCSF. ANPC

Se oprește lumina pe străzi

Compania Distribuție Energie Electrică România, Sucursala Galați ne-a notificat recent că, în prima săptămână a lunii mai, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă pe mai multe străzi din Galați (foto). Apoi, în cea de-a doua săptămână a lui Florar va fi sistat curentul electric și pe celelalte rute. Practic, din iunie încolo va trebui să ne învățăm să circulăm în beznă. Nu e fake news, e prilejul unei firești economii de energie: nu poți avea decorațiuni de Crăciun, iepuri uriași de Paște, dar și lumini pe străzile urbei.

Lumina Minovici

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4780 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 01:48

Mai multe din această categorie: