UPDATE. Ucraina a câştigat Eurovision 2022. România - locul 18, Republica Moldova - locul 7 (VIDEO)

UPDATE. Ucraina a câştigat Eurovision 2022. România - locul 18, Republica Moldova - locul 7 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Ucraina, cu piesa „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra, a câştigat trofeul Eurovision Song Contest 2022, şi asta datorită voturilor publicului: 439 de puncte, care s-au adăugat celor 192 de puncte acordate de juriile ţărilor participante la această competiţie. „Slava Ukraini”, a strigat liderul Kalush Orchestra, Oleh Psiuk, în momentul în care a primit trofeul Eurovision 2022. 

Pe podiumul acestei ediţii a Eurovision au mai urcat Marea Britanie - 466 de puncte şi Spania - 459 de puncte.

Trebuie spus că, înainte de a fi anunţate preferinţele publicului, clasamentul rezultat în urma punctajelor acordate de jurii arăta cu totul altfel. Astfel, Marea Britanie conducea cu 283 de puncte, urmată de Suedia, cu 258 de puncte, Spania - 231 și Ucraina - 192. Marea Britanie a primit din partea publicului doar 183 de puncte și astfel a rămas pe locul al doilea, locul al treilea revenind Spaniei.

Cu un total de 65 de puncte, dintre care 53 acordate de public şi 12 acordate de juriu (1 punct din Germania, 4 puncte din Spania, 7 puncte din Grecia), reprezentantul României la Eurovision, wrs, cu piesa „Llámame” s-a clasat pe locul 18 din 25 de finaliste.

„Trenuleţul” Republicii Moldova a oferit una dintre cele mai mari surprize ale nopţii. După ce juriile nu i-au acordat decât 14 puncte (6 din Germania, 1 punct din Armenia, 5 puncte din Italia şi 2 puncte din Ţările de Jos) a primit 239 de puncte din partea publicului. Cu un total de 253 de puncte, „Zdob şi Zdub” şi Fraţii Advahov au încheiat competiţia pe locul 7!


”Încercare de manipulare a votului” în finala Eurovision 2022 * Juriul din România acordase punctaj maxim „Trenuleţului”, nu Ucrainei. TVR acuză organizatorul Eurovision că a schimbat votul. Detalii


România, a doua ţară care va urca pe scena Finalei Eurovision. Ucraina, marea favorită a competiţiei

În această noapte, Eurovision Song Contest 2022 îşi va alege câştigătorul. După cinci ani, România este din nou în marea finală, reprezentată de wrs cu piesa „Llamame”, care va urca pe scena de la Torino în prima parte a show-ului, de pe poziţia cu numărul 2. Spectacolul va fi transmis în direct la TVR 1 și TVR Internaţional, de la ora 22,00. Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota #2 pentru reprezentantul nostru de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon, fireşte, după ce prezentatorii anunță deschiderea liniilor de vot. Pentru mai multe detalii, cei care vor să îl susţină trebuie să urmărească show-ul pe televiziunea din țara în care vă aflați.

„Sunt nerăbdător să mă întâlnesc, din nou, cu fanii Eurovision. Am pregătit o surpriză pentru show-ul finalei, dar cei care m-au urmărit încă de la începutul Selecției Naționale, în studioul TVR, o vor remarca imediat. Mă bucur enorm că am reușit calificarea în finală, dar voi trăi până la capăt bucuria de a reprezenta România pe scena Eurovision și voi da totul pentru a obține o clasare cât mai bună pentru țara mea”, a declarat wrs pentru TVR. Alături de wrs sunt dansatorii Ruxandra Timoașcă, Vivienne Meida Szentyobbi, Andrei Angelescu, Emanuel Neagu și Laurian Manta, backing vocalist.

Trebuie spus că wrs are un fan special în sala din Torino, la Eurovision Song Contest pe mama lui!

„Eu vin dintr-o familie simplă. Toți artiștii mari pe care îi cunosc vin din familii simple. Ține doar de tine, trebuie să te bazezi pe forțele tale, să mergi înainte. Trebuie să vă urmați visul. Ce simt eu acum e minunat, pentru că este rezultatul atâtor ani de muncă și am avut ani foarte grei. Am avut momente în care nu știam dacă o să iasă ceva din muzică sau din dans. Dar mi-am urmat vocea interioară”, a mărturisit wrs într-un interviu.

Numele real al lui wrs (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu. Născut în Buzău în 1993, wrs a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla's Dreams și a făcut parte din echipa de balet a Pro Tv la emisiuni precum „Vocea României” și „Românii au talent”. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă wrs.

Revenind la finala Eurovision din această seară, iată şi ordinea de intrare pe scenă:

    Cehia: We Are Domi – Lights Off

    România: WRS – Llámame

    Portugalia: MARO – Saudade, Saudade

    Finlanda: The Rasmus – Jezebel

    Elveția: Marius Bear – Boys Do Cry

    Franța: Alvan & Ahez – Fulenn

    Norvegia: Subwoolfer – Give That Wolf A Banana

    Armenia: Rosa Linn – Snap

    Italia: Mahmood & Blanco – Brividi

    Spania: Chanel – SloMo

    Regatul Țărilor de Jos: S10 – De Diepte

    Ucraina: Kalush Orchestra – Stefania

    Germania: Malik Harris – Rockstars

    Lituania: Monika Liu – Sentimentai

    Azerbaidjan: Nadir Rustamli – Fade To Black

    Belgia: Jérémie Makiese – Miss You

    Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – Die Together

    Islanda: Systur – Með Hækkandi Sól

    Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Frații Advahov – Trenulețul

    Suedia: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

    Australia: Sheldon Riley – Not The Same

    Marea Britanie: Sam Ryder – Space Man

    Polonia: Ochman – River

    Serbia: Konstrakta – In Corpore Sano

    Estonia: Stefan – Hope

Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota #2 pentru reprezentantul nostru de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon (lista, anexată).

Punctajele cumulate - acordate de juriu și de telespectatorii din țară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise la actuala ediţie a Eurovision.

Potrivit caselor de pariuri, marea favorită a finalei este Ucraina, care participă la Eurovision Song Contest 2022 cu melodia „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra. Versurile piesei care amestecă hip-hop-ul cu muzica tradițională au fost scrise înainte de război, dar rezonează puternic cu evenimentele actuale: „Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”.

Citit 3813 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.