Căsătorie pe scenă, la Muzicalul gălățean. Surpriza de la operă

Căsătorie pe scenă, la Muzicalul gălățean. Surpriza de la operă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Teatrul de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați le-a oferit melomanilor, sâmbătă seară, un nou spectacol, opera "Pescuitorii de perle" de Georges Bizet. Totodată, Muzicalul a fost gazda unei premiere naționale: o căsătorie pe scenă.

Acțiunea dramei lirice "Pescuitorii de perle" se petrece în Ceylon, astăzi Sri Lanka. Bineînțeles, este vorba despre un triunghi amoros - doi prieteni, pescuitori de perle, iubesc aceeași fată, o fecioară care are rolul de a îmbuna zeii mării. Unul dintre bărbați vede că fecioara îl preferă pe prietenul său și, în calitatea sa de șef de breaslă, îi condamnă pe îndrăgostiți la moarte. Mai târziu, face însă o descoperire care îi va schimba fundamental hotărârea și, în final, se decide să-i elibereze pe condamnați și să plătească cu propria viață îmblânzirea zeilor.

După sfârșitul preconizat de autor, părea că îndrăgostiții protagoniști se pierd în zarea îndepărtată, departe de public, către un viitor misterios. La finalul spectacolului, misterul a fost însă risipit, zarea îndepărtată a urcat pe scenă, iar cei doi s-au căsătorit (legal!) chiar acolo, în aplauzele nesfârșite ale sălii arhipline. Pentru că tenorul Nadir - pe numele lui adevărat Adrian Mărginean - a luat-o de soție pe soprana Leia - fostă Lorena Sanda, actualmente Lorena Mărginean. Martori au fost soții Silvia și Teodor Niță. Într-un fel, a fost o înrudire între șefi, pentru că proaspătul căsătorit este director artistic al teatrului. Ceremonia a fost oficiată de șeful de la Evidența Populației, Silviu Bacalum.

Prima reprezentație a operei "Pescuitorii de perle" a avut loc în cea de-a doua zi a Festivalului "Leonard", în seara de sâmbătă, 21 mai. Nu suntem convinși însă că va mai exista o altă reprezentație cu nunta în direct. Cei patru protagoniști sunt interpretați de Lorena (Sanda) Mărginean, Adrian Mărginean, Constantin Lupu și Sebastian Băncilă. Orchestra, corul și baletul teatrului întregesc distribuția. Regia este semnată de italianul Paolo Bosisio, în timp ce scenografia și costumele sunt realizate de un alt italian, Domenico Franchi. Dirijor - Cristian Sandu. Coregrafie - Gabriela Gegea.

Citit 3758 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2022 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.