Obiceiuri care îți distrug dorința sexuală

Obiceiuri care îți distrug dorința sexuală
Lipsa somnului este sinonimă cu oboseala, iar aceasta din urmă nu se amestecă bine cu libidoul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ai probleme în dormitor, iar viața sexuală de altădată a devenit o amintire? Nu îți face probleme. Uneori, este nevoie doar de simple schimbări în rutina ta pentru a-ți recăpăta dorința. Televizorul, un stil de viață sedentar, mâncare, toate acestea pot reprezenta obiceiuri proaste care dăunează vieții intime și pe care este mai bine să le abandonezi.

Nu ai deloc chef să faci dragoste. Sau, dorința este acolo, dar corpul nu te urmează și te confrunți în mod regulat cu o lipsă de lubrifiere. Nu te panica! Schimbă unele obiceiuri și dorința poate reapărea la fel de repede cum a plecat, scrie clickpentrufemei.ro.

Iei cina târziu

Ai tendința de a lua masa până târziu sau de a pregăti mese bogate seara? Acest lucru interferează cu digestia corectă, ceea ce poate avea un impact negativ asupra dorinței sexuale. 

Stai prea mult la televizor sau pe telefon

Smartphone, televizor, computer... Ecranele îți monopolizează atenția și te izolează de lumea exterioară. Cercetătorii de la Universitatea Durham au arătat, de asemenea, că 40 la sută dintre cupluri preferă să stea în fața ecranului decât să facă dragoste. 

Dormi cu animalul de companie

Deși poate fi tentant să-ți îmbrățișezi animalul de companie chiar înainte de a dormi, nu este foarte bine pentru viața ta de cuplu. Patul conjugal și chiar dormitorul trebuie să fie rezervate pentru tine și partenerul tău. 

Bei alcool

Sexul și alcoolul nu se amestecă. Chiar dacă poate ai impresia că stârnește dorința, în realitate, acest efect este doar unul de suprafață. În plus, alcoolul scade excitația sexuală fiziologică. Cu alte cuvinte, bărbații pot avea mai multe dificultăți în a obține și menține o erecție, timpul lor până la ejaculare poate fi perturbat, iar femeile pot, la rândul lor, să întâmpine probleme de lubrifiere. 

Nu faci sport

Sedentarismul dăunează sănătății generale, dar și sănătății sexuale. Lipsa activității fizice poate duce la depresie, neliniște, stres... care sunt cauze directe ale reducerii dorinței. Un motiv bun pentru a schimba asta! Ca bonus, sportul îmbunătățește rezistența... 

Dormi prea puțin

Lipsa somnului este sinonimă cu oboseala, iar aceasta din urmă nu se amestecă bine cu libidoul. Un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine arată că o durată prea scurtă de somn poate reduce excitarea la femei. În schimb, o oră suplimentară de somn crește șansele de a-ți dori să faci sex cu 14 la sută. 

Muncești prea mult

Potrivit unui studiu transmis de Liberation, 72,6 la sută dintre angajați sunt prea obosiți pentru a face dragoste după o zi lungă la serviciu, iar 33 la sută refuză să se dezmierde cu partenerul dacă se trezesc devreme a doua zi. În general, surmenajul - la serviciu sau acasă - nu merge bine cu o viață sexuală împlinită.

Citit 1569 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.