Gălățeanca Jenica, divorț de un miliard de dolari

Gălățeanca Jenica, divorț de un miliard de dolari
Jenica Zaharia, imigranta devenită nevastă de magnat american (Foto: Gettyimages)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Jenny Paulson (51 de ani), cum este cunoscută în lumea mondenă de peste Ocean (Jenica Zaharia), a plecat din Galați în urmă cu mai bine de trei decenii, când nici nu împlinise 20 de ani. Ajutată de fratele ei, George Zaharia, atlet de performanță care fugise, la rândul lui, în America de la o competiție sportivă din Occident, Jenny a avut o ascensiune rapidă, care a început odată cu angajarea, ca secretară, într-una dintre companiile celui ce avea să ajungă unul dintre cei mai mari magnați de pe Wall Street, John Paulson.

"Gura de aer proaspăt", cum a numit-o, pe Jenny, soțul ei, John Paulson (65 de ani), avea să dureze, oficial, 22 de ani, deși se vehiculează că cei doi nu mai conviețuiau de peste 15 ani, în ciuda faptului că au împreună două fiice, de 19 și, respectiv, 17 ani. Escapadele amoroase ale miliardarului nu i-ar fi fost străine lui Jenny, care a fost pusă în fața faptului împlinit în toamna anului trecut, când Paulson a intentat divorțul, la scurt timp după ce se afişase în spațiul public cu Alina de Almeida, o nutriționistă în vârstă de 33 de ani. Replica gălățencei pe care Paulson o curtase intens pentru a-i deveni soție și cu care nu încheiase un contract prenupțial, punându-i astfel averea la picioare, nu a întârziat să apară, în ciuda faptului că magnatul și-ar fi luat ceva măsuri să-și ascundă banii câștigați în cele două decenii de mariaj. Cel puțin asta susțin avocații Jenicăi, care au depus la tribunal documente prin care solicită un miliard de dolari din banii afaceristului, a cărui avere a "explodat" odată cu criza din 2008.

John Paulson are o avere netă de 4,8 miliarde de dolari, sumă obţinută în mare parte datorită pariului pe care l-a plasat împotriva pieţei imobiliare din Statele Unite, înaintea crizei financiare din 2008. Alături de mai mulţi investitori, John Paulson a câştigat aproximativ 20 miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare subprime şi au provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune a anilor 1930. Conform NY Post, la masa tratativelor în procesul de divorț sunt disputate bijuteriile de 20 milioane de dolari ale Jenicăi, un tabloul de Van Gogh, cotat la 45 milioane de dolari, un tablou de Monet, de 30 milioane de dolari, și mai multe opere de artă semnate de Cezanne, Degas și Turner. Aceeași publicație mai notează că Paulson a dobândit, în timpul căsătoriei cu românca, un conac în New York, cumpărat în 2004 cu 14,7 milioane de dolari, o proprietate în Southampton, de 41 milioane de dolari, şi o casă în Aspen, achiziţionată în 2010 cu 24,5 milioane de dolari. Cireașa de pe tort e casa de 110 milioane de dolari din Palm Beach, care are nouă dormitoare și zece băi.

Citit 4618 ori Ultima modificare Duminică, 31 Iulie 2022 02:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.