Imaginea din „Predator” care a inspirat filmul „Prey”

Imaginea din „Predator” care a inspirat filmul „Prey”
Filmul a avut parte de o recepţie favorabilă din partea fanilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Este una dintre cele mai înspăimântătoare fiinţe extraterestre din istoria filmului şi totuşi regizorul Dan Trachtenberg a reuşit să îl urmărească şi să îl elibereze pe un nou teren de vânătoare. "Prey" este ultima sosire din seria "Predator" şi detaliază o altă călătorie a vânătorilor extratereştri pe o planetă ai cărei locuitori nu bănuiesc încă nimic, scrie cinemagia.ro.

Aşa cum fanii seriei ştiu foarte bine, Predatorii nu îi atacă pe cei vulnerabili: într-o demonstraţie de forţă, îi vânează pe războinicii formidabili, care devin trofeele lor. Următoarea lor ţintă este o femeie războinic Comanche, pe nume Naru (Amber Midthunder, în realitate indiancă Sioux), care are curajul să se lupte cu agresorul extraterestru, pentru a-şi proteja tribul.

Filmul a avut parte de o recepţie favorabilă din partea fanilor, după premiera trailerului, iar ideea unui serial este, de fapt, inspirată de un element esenţial din originalul "Predator". Aşa cum spune Trachtenberg, ideea unui războinic Comanche care s-ar lupta cu un războinic intergalactic vine din filmul din 1987, şi nu e vorba de personajul lui Schwarzenegger, care supravieţuieşte acoperindu-şi cu noroi amprenta termică a corpului, ci din partea unui coleg mercenar, al cărui curaj în înfruntarea cu Predator nu a fost răsplătit cu supravieţuirea: indianul Bill, un dur.

În declaraţia sa pentru Empire Magazine, luna aceasta, Dan Trachtenberg anunţa că povestea lui Predator în varianta lui venea din originalul lui John McTiernan, în care apărea alături de personajul lui Schwarzenegger şi neînfricatul Billy (Sonny Landham).

"În copilărie, în clasa a treia, eram într-un stagiu de karate cu copiii mai mari care văzuseră <Predator> şi care îl povesteau. Desigur, copiii mai înfloreau pe ici, pe colo, bucuroşi să vadă dârzenia lui Schwarzenegger în faţa extraterestrului", a spus McTiernan. Un alt detaliu îi atingea însă sensibilitatea micului viitor regizor: "Mai era acolo un personaj, Billy, un amerindian care se bate cu Predator pe un pod deasupra unei cascade", relata el.

Desigur, fanii seriei ştiu că ultimele clipe ale lui Billy nu au apărut pe marele ecran - se presupune că a fost omorât de Predator, dar nu vedem cum. Totuşi, pentru Trachtenberg, a fost suficient să păstreze în minte imaginea unui personaj care, în primul film, nu a supravieţuit. "În <Predator>, Bill era doar un personaj secundar. În <Prey>, vedem pe cineva în rolul principal care nu a mai fost în rolul principal în acest gen de filme".

Fanii pot vedea cum Naru se luptă cu agresorul atunci când "Prey" ajunge pe Hulu, pe 5 august, anul acesta.

Citit 1054 ori Ultima modificare Duminică, 31 Iulie 2022 03:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.