„Trandafirul din Lulo” - cel mai mare diamant roz descoperit în ultimii 300 de ani

„Trandafirul din Lulo” - cel mai mare diamant roz descoperit în ultimii 300 de ani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Minerii din Angola au extras un rar diamant roz pur, considerat cel mai mare descoperit în lume în ultimii 300 de ani, a anunţat compania minieră australiană care exploatează situl, potrivit AFP și Agerpres.

Diamantul de 170 de carate a fost denumit "Trandafirul din Lulo", după numele minei din nord-estul Angolei din care a fost extras. Este unul dintre cele mai mari diamante roz descoperite vreodată, a precizat Lucapa Diamond Company, într-un comunicat adresat investitorilor.

Descoperirea "istorică" a acestui diamant a fost salutată de guvernul angolez, partenerul minei. "Acest diamant roz record şi spectaculos extras de la Lulo continuă să arate că Angola este un jucător important pe scena mondială a mineritului de diamante", a declarat ministrul angolez al resurselor minerale, Diamantino Azevedo.

Deşi "Trandafirul din Lulo" va trebui să fie tăiat şi şlefuit pentru a-şi atinge valoarea maximă - un proces prin care o piatră poate pierde 50% din greutatea sa - diamante roz similare au atins preţuri record în trecut. În 2017, diamantul "Pink Star", de 59,6 carate, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 71,2 milioane de dolari americani, rămânând până în prezent cel mai scump diamant vândut vreodată.

Citit 1155 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.