„Libertate”, de Tudor Giurgiu, premiat la Sarajevo

„Libertate”, de Tudor Giurgiu, premiat la Sarajevo
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Libertate", cel mai nou film în regia lui Tudor Giurgiu, producător Oana Giurgiu, a primit Premiul juriului, la secţiunea CineLink Work In Progress, la Festivalul de Film de la Sarajevo, anunţă Institutul Cultural Român, citat de news.ro.

Filmul de animaţie „Amok", în regia lui Balázs Turai (Ungaria, România, 2022, 15 min.), care a fost proiectat în premieră regională la Festivalul de la Sarajevo, a câştigat premiul "Inima oraşului Sarajevo pentru cel mai bun scurtmetraj". Filmul regizat de Balázs Turai a avut premiera pe 13 iunie, în Franţa, la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, unde a câştigat Premiul Cristal pentru cel mai bun scurtmetraj, devenind astfel eligibil pentru nominalizarea la Oscar.

„Soţul meu musulman/My Muslim Husband", regizat de Daniel Bărnuţi şi Alexandra Lizeta Bărnuţi, a primit premiul "Filme care contează", în cadrul secţiunii Zilele Industriei CineLink.

"Libertate", cel mai nou film în regia lui Tudor Giurgiu, producător Oana Giurgiu, a primit Premiul juriului sponsorizat de Debee Studio, la secţiunea CineLink Work In Progress.

Lista câştigătorilor din secţiunea CineLink este completată de producătoarea şi regizoarea Oana Giurgiu, care a obţinut Premiul EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) în cadrul Co-Production Market Awards.

Festivalul de Film de la Sarajevo, aflat la a 28-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 12-19 august 2022 în capitala Bosniei şi Herţegovinei, zece dintre filmele prezentate fiind producţii cinematografice româneşti.

Citit 1322 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2022 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.