Rendez-vous „cu facturile”, la Casa Artelor

Rendez-vous „cu facturile”, la Casa Artelor
Iată o factură care nu poate fi desfăcută decât în Casa Artelor!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Credeați că doar mirii se pot fâțâi prin noua atracție a municipiului Galați? Se cereau și întâlniri mai solide în Casa Artelor, reabilitată cu fonduri europene, de aceea au intrat pe fir distribuitorii de unele și de altele.

"Ai tăi au ceva împotrivă?"

Ați citit din paginile ziarului nostru despre noua construcție-eveniment din municipiul reședință de județ. Cu bani europeni, fosta Casă a pionierilor, de pe strada Domnească nr. 58, a devenit Casa Artelor. Și tot de la noi ați aflat că programul de vizitare e ușor bizar: 10,00 - 12,00 și 14,00 - 16,00 pentru admirarea unor lucrări foarte valoroase, expuse, printre altele, și la Muzeul Brukenthal din Sibiu. Primăria, care a accesat fonduri în scopul restaurării acestui obiectiv vechi de 150 de ani, anunță cu surle și dobe că gălățenii care se căsătoresc o pot face și în această incintă spectaculoasă. Își pot spune "Da", "De ce nu?" sau "Ai tăi au ceva împotrivă?", doar ca să le împovăreze darul participanților la nuntă.

 

Ca să nu mai fie monotonie

Și cum informația circulă foarte repede, distribuitorii de utilități din oraș, impresionați de Casa Artelor, au contactat municipalitatea și deja au stabilit un program mult mai flexibil pentru a-și spune "Da" cu clienții și cu potențialii clienți, mai ales cu cei care au rămas fără contracte la gaze, apă curentă și lumină. "Ne-am cam săturat de situațiile clasice, când te duci la cutia poștală sau deschizi căsuța electronică de e-mail pentru a-ți întâlni factura. E monotonie. Traversăm o perioadă delicată și avem nevoie de apropiați în situațiile de cumpănă. De aceea, noi, distribuitorul de electricitate, vrem să oferim factura în plic doar în această incintă deosebită, cu show, cu spectacol", ne-a explicat un reprezentant al unei bine cunoscute companii.

 

Muzică de DJ ca să nu se audă blestemele

Pentru a evita momentele de colaps, clienții vor beneficia la aceste rendez-vous-uri "cu facturile" de asistență medicală gratuită și de muzică pusă de DJ, pentru a nu se auzi injuriile, blestemele sau urletele. "Credem că ne-am gândit la toate, ne aflăm totuși în Casa Artelor și nu se cade să coborâm standardele. De aceea, va exista mereu un fundal sonor adecvat, cu mulți bași, ca să nu se audă de afară acele acute care i-ar putea speria pe trecători. Când ți se deschide din plic o factură cu vreo cinci zerouri, ai nevoie și de medic, de o injecție cu adrenalină, ceva. Așa că ne-am luat toate măsurile, o să fie foarte interesant", ne-a povestit șeful Casei Artelor din Galați.

Coasa Pionierilor

LIBIDINOS și ZEVZEC de Submarin Cosorescu

Un indolent licenţiat/ – glugar cu cap-bostan şi sec,

scris cu embleme tâmpeneşti,/ scârbos clefăitor de gumă,

cirac la Clubul „Mii de Proşti”,/ libidinos dur şi zevzec –

stă crăcănat pe două locuri,/ rânjeşte surd şi nu-şi asumă

nici o răspundere civilă/ şi nici o brumă de respect,

cârâie mult şi suburban,/ tălâmb, infecţios, abject!!!

 

Lângă acest nesimţitor,/ un bătrânel lovit de soartă

stă pe picioare, sprijinit/ de-o cârjă şi de-un gând adânc:

„vai de aiastă Ţară cu/ ist soi de coşcodani pe hartă,

vai de aist Popor pe care/ lepădăturile l-înfrâng,

vai de secunda istui Timp,/ căruia-i spun a mia oară:

nu Senectutea este-mi grea.../ Indiferenţa mă doboară!!!”

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Miliardarii, Halloween și la Mehid?

Excentricii care au petrecut recent Halloween-ul la Castelul Bran, printre ei numărându-se miliardari și cunoscuți actori de la Hollywood, s-ar fi interesat și de ruinele Mehid (foto) din Galați. "E adevărat că ar fi dorit să petreacă și să se sperie, așa cum cere tradiția lor, și aici, pe bulevardul Coșbuc. Din păcate, i-am anunțat că a început demolarea ruinelor și că un Halloween corespunzător nu se mai poate desfășura în acest loc. Păcat că ne pierdem tradițiile", a comentat un consilier local din Galați.

Hâd și Mehid 

"Da" și pentru contractele cu statul?

* Noul obiectiv turistic al municipiului Galați poate servi drept loc de negociere a contractelor cu statul. Presupunem că pereții sunt foarte groși și că ferestrele n-au urechi, așa cum spunea Creangă. De ce ar trebui să se ascundă cineva la negocieri? E doar o întrebare retorică.

* Nunta dintre PSD și PNL Galați are tot ce-i trebuie pentru a se desfășura sub acest acoperiș restaurat cu fonduri de la UE. Pe plan național au apărut și motivele de divorț, în vreme ce la noi încă n-a fost luată fata de acasă, așa cum spune tradiția. Mireasa n-ar prea vrea, totuși, căci i-a rămas inima la fosta iubire din alegerile locale, alături de care a pierdut lamentabil, iar mirele e nestatornic. Sună mult mai bine decât traseist.

* Dacă e sfințită, Casa Artelor ar putea fi gazda discuțiilor pentru construirea unui aeroport la Galați. Și a altor lucrări de infrastructură. Se vede treaba că podul peste Dunăre de la Brăila n-a fost afacere curată: s-o fi dezbătut prin cine știe ce casă de toleranță…

* N-am fi înșirat atâtea glume, unele mai proaste decât celelalte, dacă noii atracții nu i s-ar fi spus pe vremuri Casa Pionierilor. Unii încă salivează după acele timpuri.

Statul degeaba

 Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

 

 

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:37