Cel mai bun leac pentru ciuperca unghiei piciorului

Cel mai bun leac pentru ciuperca unghiei piciorului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Multă lume se confruntă cu neplăcerile provocate de onicomicoză, denumirea medicală a ciupercii unghiei. Ea se instalează, de obicei, la degetul mare și, netratată, se extinde la celelalte degete și la spaţiul dintre ele. Unghiile se îngroașă, devin friabile, se îngălbenesc și se încarnează, ceea ce poate produce dureri intense și persistente.

Când onicomicoza este asociată cu bacterii, apar mirosul neplăcut și mâncărimea. Câteodată, la persoanele care au neglijat-o multă vreme și care nu recurg la o igienă personală corectă, ciuperca se extinde și la unghiile mâinilor.

Cauzele apariţiei acestei suferinţe sunt, în afara unei serii de ciuperci, următoarele: încălţămintea neaerisită, ciorapii din fibre sintetice, transpiraţia excesivă a piciorului, contaminarea de la încălţăminte împrumutată. Infecţia se poate lua din apa în care se scaldă mai multe persoane, de la animale, de pe instrumentele de manichiură și pedichiură nedezinfectate.

Cei mai predispuși la onicomicoză sunt diabeticii, fumătorii, persoanele cu imunitate scăzută pe perioade prelungi, cele cu insuficienţă circulatorie.

Industria farmaceutică a creat o mulţime de produse pentru combaterea infecţiilor fungice ale picioarelor. Doar că sunt scumpe și ambalate în recipiente de capacitate mică. Întrucât un tratament eficient al onicomicozei presupune o cură de câteva luni, un an sau chiar mai mult, costurile sunt proporţionale. Ceea ce nu spune Big Pharma este faptul că există un medicament infinit mai ieftin și, poate, mai eficient: banalul bicarbonat de sodiu, care schimbă Ph-ul piciorului în bazic și omoară ciupercile. Cura durează însă tot atât de mult, pentru că fungii se depozitează pe ciorapi și încălţăminte, ducând la reapariţia bolii.

Iată care sunt pașii de urmat: timp de câteva seri, faceţi băi cu apă în care aţi dizolvat bicarbonat de sodiu, substanţa va activa în timpul somnului; în același timp, începeţi să muiaţi ciorapii, vreme de o oră-două, în același tip de soluţie, după care îi clătiţi.

Cu timpul, trecând de la încălţăminte de vară la cea de toamnă, apoi la cea de iarnă, bicarbonatul de sodiu se depune în pantofi, creând un mediu bazic neprielnic onicomicozei. Repetaţi o dată la câţiva ani și evitaţi sursele de reinfectare. Rezultatele vor fi de lungă durată.

Culmea este că același tratament poate fi utilizat și în vindecarea candidozelor de pe organele genitale externe, caz în care se fac spălări locale și se clătește lenjeria intimă cu soluţie de bicarbonat.

Citit 4894 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.