Broccoli pane

Broccoli  pane
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru broccoli pane se folosesc bucheţele mici: fie se trec 1-2 minute prin apă care fierbe sau se fierb la vapori 2-3 minute, fie crude. Folosite direct crude, ies mai crocante, dar îşi pierd mai puţin din proprietăţi. Important este ca bucheţelele să fie împărţite în bucăţi mici, cam cât putem mesteca şi înghiţi o dată.

Ingrediente. Pentru a le gratina în cuptor avem nevoie de pesmet, pe care îl aromatizăm după gustul personal: îi putem adăuga usturoi, piper, coajă rasă de lămâie sau de portocală, pătrunjel, ardei iute, toate la un loc sau combinaţii de 2-3 dintre ele. Opţional, putem adăuga şi ceva brânzeturi uscate rase, în funcţie de combinaţia aleasă şi de gustul personal.

Preparare. Bucheţelele de broccoli umede şi stropite uşor cu ulei se trec prin pesmetul aromatizat, întorcându-le bine pe toate părţile astfel încât să se prindă bine. Când le aşezăm în tavă aproape că nu trebuie să se mai vadă culoarea originală, verdele. Tapetăm tava cu hârtie de copt, pe care o stropim cu puţin ulei, distribuindu-l bine pe toată suprafaţa. Aşezăm apoi bucheţelele de broccoli bine îmbibate cu pesmet şi băgăm tava în cuptorul deja încălzit. Trebuie să stea circa 15-20 de minute la 180°C.

Dacă aţi trecut iniţial bucheţelele prin apă clocotită, un sfert de oră este mai mult decât suficient. Depinde foarte mult de fiecare cuptor, aşa că trebuie să verificaţi după 10 minute. În acelaşi fel se poate prepara şi conopidă pané la cuptor. Se pot mânca pe post de aperitiv, cu un sos uşor din iaurt. Le putem foarte bine şi adăuga într-o salată, alături de bucăţele de pui şi roşii, de exemplu.

Citit 1362 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2022 14:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.