Cât a durat, în realitate, construirea „Stelei Morţii“

Cât a durat, în realitate, construirea „Stelei Morţii“
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

   Puţine arme de distrugere în masă, de ficţiune, au fost atât de celebre în cultura populară precum „Steaua Morţii“. Prezenţa ei ameninţătoare plus puterea ei distructivă imensă - e capabilă să distrugă planete întregi, aşa cum putem vedea în primul film „Războiul Stelelor” - arată cât de periculos şi fără milă poate fi Imperiul Galactic, şi, de aceea, de ce anume Alianţa Rebelilor se luptă să îl înlăture de la putere.

Există un motiv, în esenţă, pentru care întreaga acţiune din „Rogue One”, în fond, se învârte în jurul furtului planurilor Stelei Morţii, ceea ce face posibil ca, în celebra „Bătălie de la Yavin“, Luke Skywalker (Mark Hamill) să o distrugă cu câteva torpile bine ţintite într-o gură de ventilaţie.

   „Steaua Morţii“ a fost tot timpul în centrul unei dezbateri fără sfârşit. În special, cât a luat să fie construită? Răspunsul: în jur de 20 de ani, scrie looper.com, citat de cinemagia.ro.

Aceasta este explicaţia legată de construcţia a ceva aşa de masiv şi de complicat, chiar şi pentru Imperiul Galactic. Nu e puţin lucru. Aşa cum explică un articol publicat de Inverse, acest lucru este susţinut de evenimentele din prequel-uri. Pe scurt, contele Dooku (Christopher Lee) este cel care deţine planurile holografice ale „Stelei Morţii“, în „Atacul Clonelor”, iar, până la finalul „Răzbunării Sith”, peste câţiva ani, scheletul navei se află în construcţie. 19 ani mai târziu, în „Rogue One”, Jyn Erso (Felicity Jones) şi banda ei de rebeli fură planurile unei „Stele a Morţii“ deja construite

Citit 884 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.