Cele mai așteptate filme ale lui 2023

Cele mai așteptate filme ale lui 2023
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

2023 se anunță un an bogat în filme, iar numeroase cărţi, de la SF-uri clasice la romane recompensate cu Pulitzer şi bestselleruri New York Times, vor fi transpuse pentru televiziune, reţele de streaming sau cinematografe.

Iată care sunt, potrivit Agerpres, cele mai aşteptate adaptări ale anului, filme care vor stârni, cel mai probabil, atât interesul cinefililor, cât şi pe al iubitorilor de lectură.

„The Lying Life of Adults” („Viaţa mincinoasă a adulţilor”), adaptare după romanul omonim publicat în 2019 de scriitoarea italiană Elena Ferrante, va avea premiera pe platforma Netflix luna aceasta. Seria regizată de Edoardo de Angelis este formată din șase episoade în limba italiană, iar acţiunea se petrece în atmosfera din anii 1990 a oraşului Napoli.

Tom Hanks revine

„A Man Called Otto“ este o adaptare după romanul de succes al scriitorului suedez Fredrik Backman, ”A Man Called Ove”, (''Un bărbat pe nume Ove”), publicat în 2012, și va avea premiera pe marile ecrane în data de 13 ianuarie. O ecranizare suedeză în regia lui Hannes Holm şi avându-l drept protagonist pe Rolf Lassgard a fost lansată în 2015. Romanul a fost tradus în engleză în 2013 și spune povestea unui bărbat morocănos care decide să se sinucidă, dar ale cărui tentative repetate sunt dejucate de vecini zgomotoși care îi devin, în cele din urmă, prieteni. Versiunea hollywoodiană îl are pe Tom Hanks în rolul lui Otto.

Adaptat după trilogia „Lives of the Mayfair Witches” („Cronicile vrăjitoarelor''), publicată în anii 1990 de scriitoarea americană Anne Rice, serialul „Mayfair Witches” va fi difuzat în episoade săptămânale începând din 8 ianuarie până la sfârşitul lui februarie pe postul AMC, cu Alexandra Daddario în rolul principal. Acțiunea se petrece în jurul unei familii de vrăjitoare, al căror destin este ghidat timp de generaţii de Lasher, un spirit demonic şi provocator.

”Cabana de la capătul lumii”

Pelicula „Knock At The Cabin”, o ecranizare după romanul „The Cabin At The End Of The World” („Cabana de la capătul lumii''), publicat în 2019 de autorul american Paul Tremblay, este aşteptată pe 3 februarie pe marile ecrane.

„Wellmania” - 31 martie, Netflix - ecranizarea unui volum publicat în 2017 de jurnalista Brigid Delany, examinează diverse tendinţe din domeniul wellnessului: de la sucuri presate la rece, la yoga, mindfulness, detoxifiere sau dieta Paleo.

Potrivit countryandtownhouse.com, luna martie 2023 a fost avansată ca perioadă a lansării filmului „Wool” (Apple TV+), o adaptare după seria postapocaliptică ''Silo” (''Silozul”) semnată de Hugh Howey.

„Salem's Lot'', ecranizare a celui de-al doilea roman al lui Stephen King

În aprilie, este așteptată lansarea în sălile de cinema a peliculei „Salem's Lot”, o ecranizare a celui de-al doilea roman publicat de maestrul genului horror, Stephen King, în 1975. Pelicula îl are drept protagonist pe Ben Mears, un bărbat care revine în Jerusalem's Lot, oraşul copilăriei sale, şi descoperă că rezidenţii s-au transformat în vampiri.

În mai, este preconizată premiera filmului „Killers of the Flower Moon”, o adaptare a volumului de non-ficţiune „Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI”, semnat de jurnalistul David Grann. Cu Leonardo DiCaprio, Robert De Niro şi Brendan Fraser, filmul, în regia lui Martin Scorsese, este povestea membrilor tribului Osage din nord-estul Oklahomei, a căror ucidere în circumstanţe suspecte în anii 1920 a dus la declanşarea unei investigaţii FBI, potrivit shereads.com.

„Harold şi creionul mov', ecranizare pentru copii

Pelicula live-action „Harold and the Purple Crayo” („Harold şi creionul mov”), care va avea premiera în cinematografe pe 30 iunie, este o adaptare a cărţii omonime pentru copii publicate în 1955 de desenatorul american Crockett Johnson și spune povestea unui băieţel care porneşte într-o misiune magică, cu ajutorul creionului său.

„Oppenheimer”, un film despre viaţa şi activitatea fizicianului american J. Robert Oppenheimer, are premiera preconizată pentru 21 iulie.

„The Last Voyage of Demeter”, un film bazat pe un singur capitol din romanul clasic „Dracula'', de Bram Stoker, publicat în 1897, este preconizat să fie lansat în cinematografe pe 11 august.

„A Haunting in Venice” va avea premiera pe marile ecrane pe 15 septembrie și este o continuare a peliculelor ''Murder on the Orient Express'' (2017) şi „Death on the Nile” (2022).

Pe 13 octombrie, este preconizată lansarea unei continuări a filmului ”The Exorcist”, din 1973.

După lansarea în 2021 a primei părţi din adaptarea romanului clasic SF „Dune”, al lui Frank Herbert, în noiembrie 2023, Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux şi Christopher Walken se vor alătura distribuţiei în „Dune: Part Two”, mai arată Agerpres.

În aceeași lună va fi lansată şi adaptarea ''The Ballad of Song Birds and Snakes” (''Balada şerpilor şi a păsărilor cântătoare”), una dintre cele mai anticipate ecranizări ale anului.

„Wonka” va fi lansat pe marile ecrane în data de 15 decembrie, iar „The Color Purple”, o adaptare în regia lui Steven Spielberg după romanul clasic publicat de Alice Walker, în 1982, va avea premiera pe 22 decembrie, la aproape 40 de ani după o primă ecranizare, în 1985.

 

Citit 840 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2023 09:34

1 comentariu

  • postat de Alz
    Duminică, 08 Ianuarie 2023 13:59
    86.124.201.***
    Despre John Wick nimic?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.