Cât durează, în medie, o partidă de sex

Cât durează, în medie, o partidă de sex
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Câteodată, o partidă de sex vi se poate părea interminabilă. Alteori, actul sexual se poate termina într-o clipită. După asemenea experienţe, cu toţii ne întrebăm „cât durează, de fapt, o partidă de sex?”.

La această întrebare a răspuns psihologul Brendan Zietsch de la Universitatea din Queensland. Specialistul a calculat, pe baza datelor culese, şi durata medie a penetrării din timpul unei partide de sex. Astfel, potrivit publicației "Daily Mail", citate de clickpentrufemei.ro, toate cercetările recente au ajuns la concluzia că penetrarea poate dura de la 33 de secunde la 44 de minute, dar că media este de aproximativ 5,4 minute. Brendan Zietsch a evidenţiat mai multe descoperiri, printre care şi faptul că bărbaţii mai în vârstă au partide de sex mai scurte şi că prezervativul nu face o diferenţă în ceea ce priveşte calitatea actului sexual, la fel cum nici circumcizia nu ar avea nicio relevanţă.

Studiul nu a fost uşor de realizat, mai ales că o partidă de sex presupune mai mult decât penetrarea propriu-zisă şi că oamenilor le place, în general, să exagereze sau să se laude cu partidele lungi de sex, acest lucru reprezentând un atu pe plan social. Astfel că măsurarea timpului până la ejaculare, din momentul penetrării, a fost dificilă, fiind necesare tot soiul de calcule care să excludă preludiul. O altă problemă a fost aceea că oamenii nu ştiu cu exactitate durata partidelor de sex, pentru că nu monitorizează trecerea timpului pe ceas. Cel mai relevant studiu referitor la durata medie a unei partide de sex, de la penetrare până la ejaculare, este o cercetare la care au participat 500 de cupluri din jurul lumii care s-au cronometrat în timpul partidelor de sex pe o perioadă de patru săptămâni.

Citit 858 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 07:55

1 comentariu

 • postat de Tristete….
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 10:44
  82.76.59.***
  Foarte util si binevenit articol….nu stiu pe cine ajuta, dar se pare ca ninfomanele si nu numai, sunt fericite sa si faca multiple masuratori, indispensabile intro familie…
  Domnule cozma, felictari si la mai multe, astfel de cercetari….sau dus adevaratii ziaristi… si mai nimic din urma, din pacate.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.