Continuările „Top Gun” şi „Avatar”, nominalizate la categoria „cel mai bun film”

Continuările „Top Gun” şi „Avatar”, nominalizate la categoria „cel mai bun film”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cei mai cunoscuţi producători de la Hollywood au nominalizat, joia trecută, cele două continuări ale "Top Gun" şi "Avatar" printre cele mai bune filme ale anului, în contextul în care selecțiile la premiile Oscar urmează să fie anunţate în curând.

Format din aproximativ 8.000 de profesionişti, Sindicatul Producătorilor Americani/ Producers Guild of America (PGA) a dezvăluit lista cu cele zece filme nominalizate, între care şi "Black Panther: Wakanda Forever", potrivit agenției de presă AFP, citate de news.ro. 

Continuările filmelor "Avatar" şi "Top Gun" au înregistrat fiecare încasări de peste un miliard de dolari, iar continuarea "Black Panther" 800 de milioane de dolari la nivel mondial, în contextul în care cinematografele au cunoscut o activitate reluată parţial în 2022, după închiderea devastatoare din cauza pandemiei. 

Premiile decernate de asociaţia producătorilor au fost reluate şi considerate un barometru relativ fiabil în vederea câştigării unui premiu Oscar.  Douăsprezece din ultimii 15 laureaţi la categoria "cel mai bun film" la gala Oscar au câştigat premiul echivalent decernat de PGA, ultimele filme fiind "CODA" şi "Nomadland".

Gala premiilor PGA va avea loc pe 25 februarie, înainte ca cea a Oscarurilor să închidă maratonul decernărilor de premii în cinematografia americană la Los Angeles, pe 12 martie.

 

Citit 699 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2023 07:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.