Vitaminele care pot stimula apetitul sexual

Vitaminele care pot stimula apetitul sexual
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ciuda reclamelor care se laudă că te vor ajuta să-ţi regăsești plăcerea pierdută din dormitor, specialiștii spun că „nu există o pastilă magică“ pentru stimularea libidoului. Unele vitamine te pot ajuta totuși să ai o viaţă sexuală mai bună. Doctorul Taz Bhatia, specialist în medicina integrativă din Atlanta, SUA, spune că „pierderea libidoului poate fi asociată cu lipsa vitaminei B”, relatează The Healthy, potrivit adevarul.ro.

„Pierderea libidoului poate fi asociată cu lipsa vitaminei B, care afectează energia, în general“, a afirmat Taz Bhatia, expert în medicină integrativă din Atlanta. Suplimentele pot ajuta, la fel și consumarea alimentelor bogate în vitamine B, inclusiv carnea de pasăre, carnea de vită, ouăle și legumele cu frunze verzi.

Vitaminele A și E

„Cele mai bune suplimente sunt cele care susţin producţia naturală de energie și hormoni a organismului tău“, a declarat Shannon Chavez, terapeut sexual. Ea recomandă vitaminele A și E, antioxidanţi care pot ajuta la stimularea energiei, a circulaţiei și a creșterii celulelor. „Multe alimente sănătoase, precum ar fi fructele, legumele, nucile și cerealele, includ vitaminele de care aveţi nevoie pentru a menţine un libido sănătos”.

Zincul

Este cunoscut faptul că deficitul de zinc duce la un libido scăzut, conform dr. Bhatia. Acest lucru poate explica de ce un anumit aliment poate crește apetitul sexual: „Stridiile sunt bogate în zinc și pot ajuta la creșterea libidoului“, a mai adăugat dr. Bhatia.

Seleniu

Dr. Chavez recomandă seleniul, o vitamină care se găsește în mod natural în nuci, carne de vită, ton și cereale. La niveluri ridicate (peste 400 micrograme), v-aţi putea confrunta cu efecte secundare, inclusiv probleme cu inima, rinichii și ficatul și cu un risc mai mare de cancer de prostată, la bărbaţi.

L-arginina

Studiile timpurii sugerează că suplimentele de L-arginină pot ajuta la creșterea libidoului la femei. Suplimentul poate crește fluxul sanguin în zona vaginală.

Omega-3

Acizii grași Omega-3 se găsesc din abundenţă în somon. Aceștia contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei și la reducerea simptomelor depresiei, ambele fiind componente-cheie ale sănătăţii sexuale. „Vitaminele sunt cheia pentru o mai bună circulaţie a sângelui și funcţionarea organelor“, a spus dr. Bhatia. „Fiţi atenţi la suplimentele de stimulare a libidoului, nu există o pastilă magică“, a afirmat dr. Chavez. „Mâncaţi sănătos, faceţi exerciţii fizice, meditaţi, râdeţi și faceţi orice tip de terapie care vă ajută să vă eliberaţi mintea și să vă procesaţi emoţiile”, a mai recomandat dr. Chavez.

Un studiu din 2013 a arătat că nucșoara a îmbunătăţit performanţa sexuală, cel puţin la șoareci. „Studiile au arătat că scorţișoara, bergamota, lemnul de cedru și patchouli declanșează excitarea“, a afirmat dr. Bhatia.

Ginseng

Ginsengul a fost un stimulator al libidoului folosit în medicina tradiţională chineză timp de secole, iar unele studii au arătat că poate ajuta la tratarea disfuncţiei erectile și la stimularea apetitului sexual.

Citit 1103 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2023 22:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.