Minciuni despre sex în care suntem încă tentaţi să credem

Minciuni despre sex în care suntem încă tentaţi să credem
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Când vine vorba despre sex, există atât de multe dezinformări, încât este greu să ştii ce şi ce să nu crezi. Este aproape imposibil să nu fi auzit şi, eventual, să fi crezut cel puţin una dintre ideile care urmează despre activitatea intimă.

Printre cele mai cunoscute minciuni care au prins la „public“ se numără cea legată de mărimi. S-a indus ideea că bărbaţii care au labele picioarelor impresionante sunt mari şi în alte locuri. Însă dimensiunea medie a penisului este de 12,7 centimetri, iar studiile arată o corelaţie mică între dimensiunea pantofilor şi cea a organului sexual.

O dezinformare răspândită de-a lungul timpului este că unele forme de sex sunt mai sigure decât altele, cum este sexul oral. Nu poţi rămâne însărcinată practicând această activitate intimă, dar asta nu înseamnă că nu poţi contracta boli cu transmitere sexuală. Dimpotrivă, te expui riscului de infecţii pe care tinzi să le asociezi numai cu actul sexual normal.

O femeie îşi poate rupe himenul făcând sex, dar şi gimnastică, atletism, călărie sau orice alte activităţi fizice. Sau se poate naşte fără himen. Femeile pot avea, de asemenea, un himen intact chiar şi după ce şi-au început activitatea sexuală. Membrana subţire şi flexibilă nu dezvăluie nimic despre virginitatea unei femei.

Tulburările erectile sunt, de obicei, privite ca pe o „problemă a tinerilor”, dar ejacularea precoce este, de fapt, o afecţiune cronică ce afectează persoanele de toate vârstele

Citit 1611 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 20:33

1 comentariu

  • postat de asta e
    Marți, 07 Februarie 2023 13:23
    213.233.88.***
    O mare minciuna e cea care impune părerea ca bărbații ca și femeile sint născuți monogami sexual. Realitatea vieții spune altceva.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.